Hronika

Akcija "Neon": Uhapšene dvije ženske osobe zbog navođenja na prostituciju

Akcija "Neon": Uhapšene dvije ženske osobe zbog navođenja na prostituciju
Foto: N.N. | Akcija "Neon": Uhapšene dvije ženske osobe zbog navođenja na prostituciju

SARAJEVO - U akciji "Neon" koju Federalna uprava policije provodi od juče danas su uhapšene Selma Delić i Arnela Ožegović, potvrđeno je za Klix.ba.

Za razliku od Selme Delić o kojoj se ne zna mnogo, Ožegović je dobro poznata policijskim službenicima MUP-a KS i javnosti po brojnim krivičnim djelima.

Obje su uhapšene zajedno s poznatim predstavnikom boračke populacije Selvedinom Bulbulom, a terete ih se za krivična djela navođenja na prostituciju, trgovine ljudima i pranja novca.

Ožegović je hapšena već nekoliko puta i protiv nje se vodi sudski postupak. U februaru 2014. godine uhapšena je jer je pucala iz pištolja u svog tadašnjeg momka Veldina Šaraka koji je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Oštećene su mu desne butne arterije i vene, zid mokraćne bešike, debelo crijevo i stidna kost.

U oktobru iste godine ona i njena sestra blizanka učestvovale su u tuči koja je kulminirala pucnjavom i ranjavanjem nožem. U ovom incidentu povrede je zadobilo pet osoba.

U 2017. godini uhapšena je dva puta zbog krivičnog djela razbojništva.

Selma Delić je navodno radila u kafiću "Orlando" (bivši "Playboy") u kojem je organizovano provođena prostitucija za posebne klijente. Službenici FUP-a su u okviru akcije pretresli kafić i dva stana u Bulbulovom vlasništvu. Pronađeno je oružje i veća količina novca u sefu.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije