SP Qatar 2022.

Hronika

Policijska akcija u Doboju: Pronađena plantaža konoplje, oduzete veće količine droge

Policijska akcija u Doboju: Pronađena plantaža konoplje, oduzete veće količine droge
Foto: Ustupljena fotografija | Akcija "Plantaža 2022": Pronađena plantaža konoplje, oduzete veće količine droge
Nezavisne novine

DOBOJ - Dobojska policija je juče tokom operativne akcije "Plantaža 2022" u mjestu Johovac, područje grada Doboja, pronašla zasad indijske konoplje, a oduzeta je i veća količine droge, dok je osoba Ž.A. uhapšena.

Kako se navodi u saopštnju Policijske uprave Doboj u pretresu kuće, pomoćnih objekata, vozila i zemljišne parcele koje koristi uhapšena osoba pronađene su i oduzete 74 stabljike biljke koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju dužine od 190 do 286 centimetra.

"Pronađene su i oduzete i četiri sasušene biljke koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje  ukupne dužine po 90 centimetara, četiri staklene tegle u kojima  se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 1.517,1 gram, 1.696 sjemenki  koje svojim izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje", navodi se u saopštenju.

Kako se pojašnjava policija je zaplijenila i dvije plastične vreće u kojima se nalazila sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu ukupne težine od 608,5 grama,  staklena tegla u kojoj se nalazilo devet ručno pravljenih cigareta tzv. "džoint" i tri vrećice u kojima su se nalazili usitnjeni ostaci sasušene biljne materije koji svojim izgledom asociraju marihuanu ukupne težine od 365,2 grama. 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije