Hronika

Akcija "Plantaža": U Doboju pronađena droga i oružje

Akcija "Plantaža": U Doboju pronađena droga i oružje
Foto: N.N. | Akcija "Plantaža": U Doboju pronađena droga i oružje
Ljiljana Radić

DOBOJ - Tokom akcije "Plantaža", na dvije lokacije u Vukosavlju koje koristi J.K. i jednoj u Doboju koju koristi D.R. policija je pronašla drogu i oružje.

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, u petak na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča, istovremeno su izvršili pretres na tri lokacije koje koristi J.K.", naveli su iz policije.

Pronađeno je i oduzeto 13 stabljika indijske konoplje visine 0,80 do tri metra, i listovi koji su pronađeni ispod biljaka težine od 150,4 grama. 

Takođe su pronađeni gnojivo, kanisteri koji su namijenjeni za zalivanje stabljika, vreće u kojima se prethodno nalazila industrijska zemlja i pištolj. 

Na jednoj lokaciji u blizini kuće koju koristi osumnjičeno lice pronađen je zasad sa 20 biljaka indijske konoplje visine od jedan do četiri metra.

Istovremeno, prilikom pretresa u Doboju, na lokacijama koje koristi D.R., policija je pronašla dvije vojne puške sa okvirima, oko 200 komada puščanih metaka i 1,065 grama marihu-ane. 

Kako saznajemo, protiv Jove K. i Dragića R. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljeni izvještaji o krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Takođe, prilikom racije u ugostiteljskom objektu u Prijedoru policija je u subotu kod jedne osobe pronašla određenu količinu marihuane.

Nakon kompletiranja predmeta, nadležnom sudu biće dos-tavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, preduzete su mjere iz nadležnosti i obaviještena Komunalna policija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije