Hronika

Akcija "Putnik" u Ljubuškom: Uhapšeni dileri koji su Hercegovinu snadbijevali teškim drogama

Akcija "Putnik" u Ljubuškom: Uhapšeni dileri koji su Hercegovinu snadbijevali teškim drogama
Foto: N.N. | Akcija "Putnik" u Ljubuškom: Uhapšeni dileri koji su Hercegovinu snadbijevali teškim drogama

LJUBUŠKI - Tužilaštvo Zapadno - hercegovačkog kantona zatražilo je od nadležnog suda da odredi jednomjesečni pritvor trojici dilera koji su proteklog vikenda uhapšeni u policijskoj akciji "Putnik" provedenoj na području Ljubuškog.

U pomenutoj akciji, zbog sumnje da nelegalno trguju narkoticima i to kokainom i spidom, uhapšene su četiri osobe i to, K.C. (44) iz mjesta Studenci,  D.M. (36) iz Ljubuškog,  M.C. (42) iz mjesta Studenci i Ž.M. (27) iz Ljubuškog, piše Faktor.ba.

Istovremeno izvršeni su pretresi na tri lokacije sa kojih su izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnim drogama. Uhapšeni su dio organizovane kriminalne grupe koji su na području Kantona, a i šire vršili snadbijevanje više uživalaca težih opojnih droga.

Osumnjičeni K.C. tereti se da je na području opštine Ljubuški, organizovao grupu ljudi u cilju neovlaštene prodaje droga, čiji su članovi kasnije postali osumnjičeni M.C. i D.M. Djelujući kao organizovana grupa ljudi, vršili su prodaju kokaina i spida na području Ljubuškog, Čitluka, Mostara, te na području Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji i dogovaranju šifrirane poruke.

Nakon saslušanja četvorke u policiji, oni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilštva koje je Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu predložilo da se jednomjesečni pritvor odredi K.C (44), M.C. (42) i D.M (35).

„Pritvor je zatražen za svu trojicu osumnjičenih zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, uništiti i prikriti dokaze, te ponoviti krivično djelo“, saopšteno je iz Tužilaštva.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, te se poduzimaju sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica, piše Faktor.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije