Hronika

Akcija "Spartakus": Banjalučki advokat predat tužilaštvu (VIDEO)

Akcija "Spartakus": Banjalučki advokat predat tužilaštvu (VIDEO)
Foto: Printscreen Video | Akcija "Spartakus": Banajalučki advokat predat tužilaštvu (VIDEO)

BANJALUKA – Advokat Dragan Stupar iz Banjaluka te Zvorničani Bojan Đokić i Strahinja Pandurović koji su juče uhapšeni u akciji "Spartakus" predati su danas Tužilaštvu BiH, potvrđeno je "Nezavisnim".

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske je uz D.S., B.Đ i S.P. danas Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj protiv deset osoba zbog krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga i pranje novca falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i krivičnim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.

Inače u predmetu se koriste i dokazi i saznanja pribavljena iz aplikacija Sky i Anom, a grupa koja je obuhvaćena akcijom se dovodi u vezu sa Zvorničaninom Bojanom Raonićem koji u Belgiji služi zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

Kako saznajemo Dragan Stupar je bio njegov branilac u postupku koji se vodio protiv njega u BiH, te se sumnja da su u tom postupku pribavljani nezakoniti dokazi među kojima je i medicinska dokumentacija.

Kako je navedeno Akcija MUP-a Republike Srpske je realizovana pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom BiH, Federalnom pravosudnom policijom Belgije i EUROPOL-om.

Osim pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, od pripadnika MUP-a Republike Srpske učestvovali su i policijski službenici policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo i Zvornik.

U okviru akcije, na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa lokacija I vozila lica lišenih slobode, prilikom čega je oduzeto više predmeta koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a

Republike Srpske, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju istragu u cilju

identifikovanja i drugih članova organizovane kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije