Hronika

Akcija u Banjaluci: Djevojke priznale prostituciju, pali bivši robijaši

Akcija u Banjaluci: Djevojke priznale prostituciju, pali bivši robijaši
Foto: Facebook/Ilustracija | Akcija u Banjaluci: Djevojke priznale prostituciju, pali bivši robijaši

BANJALUKA - Dvije od šest djevojaka, koje su protekle noći zatečene u lokalu "Caribic Dance", u sklopu hotela "Ćetojević" u Banjaluci, priznale su da su novac u gotovini, koji je kod njih pronađen, zaradile prostitucijom, potvrdili su izvori "Nezavisnih novina".

U objektu je, kako navode naši sagovornici, zatečeno šest djevojaka, koje su inače radile kao plesačice, od čega su dvije Banjalučanke, a preostale četiri iz Srbije, s tim što nisu prijavile boravak u Banjaluci.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su protekle noći realizivali akciju "Dolar", a koja je usmjerena na otkrivanje prostitucije i zloupotrebe droge.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je policija u ovaj objekat ušla oko 23.15 časova, te je utvrđeno da je radio uprkos odlukama po kojoj može raditi do 22 sata. Unutra je zatečeno oko 20 gostiju i svi su legitimisani.

"U objektu su zatečena četiri državljanina  Slovenije, koji su testirani na droge, i tri su bila pozitivna na kokain, a kod jednog lica je pronađen kokain", ističu sagovornici "Nezavisnih".

Kako dodaju naši izvori, uhapšeno je 11 lica, a među njima i vlasnik lokala Lari Živković  iz Prnjavora.

"Uhapšene su i Adna M. i Nina Š. iz Banjaluke, te  Marta V, Ana S, Zvezdana D. i Nina K. iz Srbije", kažu naši sagovornici.

 Isti izvori, upućeni u istragu, dodaju da je uhapšen i  Bernard Ć, državljanin Slovenije, te da je kod njega pronađen kokain.

"Uhapšen je i državljanin Slovenije Alen D, koji je izdržavao zatvorsku kaznu od tri godine za drogu. Pao je i Mirhad F, državljanin Slovenije i BiH. On je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Među uhapšenima je i Miroslav S, inače  državljanin Slovenije, koji je hapšen u Italiji zbog droge", kažu naši sagovornici.

Naši izvori dodaju da je Lari Živković, vlasnik lokala "Caribic Dance", osumnjičen za navođenje na prostituciju, te nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, s obzirom da je objekat radio nakon 22 časa.

Djevojke koje su uhapšene osumnjičene su da su za novac pružale seksualne usluge u ugostiteljskom objektu.

Iz banjalučke policije saopšteno je da su aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.

"U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta", saopštila je Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije