Hronika

Aliću 15 godina zatvora za krvavi pir u Živinicama

Aliću 15 godina zatvora za krvavi pir u Živinicama
Foto: Ilustracija | Aliću 15 godina zatvora: Ubio zaštitara, pokušao da ubije njegovog brata, pa u bolnici napao policajca

TUZLA - Kantonalni sud Tuzla osudio je Almina Alića (27) iz Banovića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina i devet mjeseci zbog krivičnih djela ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Kantonalno tužilaštvo Tuzla teretilo je Alića da je 14. februara 2017. godine oko ponoći u restoranu "Sunce", u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, onesposobio i nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića.

Alić je Avdibašiću nanio više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice, te je Avdibašić preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama. Sve je pokušao spriječiti brat zaštitara, ali je i on zadobio ubodne rane u predjelu ruku. 

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave kako bi ga usmrtio, ali mu je nanio povrede na lijevoj ruci koju je zaštitar podigao kako bi se odbranio od napada.

"Alić je također razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.


Zaštitar u Živinicama ubijen nožem, gost prouzrokovao haos u restoranu i bolnici


Nakon svega, Alić se automobilom odvezao do Doma zdravlja u Živinicama, jer je i sam bio povrijeđen. U Domu zdravlja su ga našli pripadnici Policijske uprave Živinice te ga uhapsili. Tu je napao jednog policajca i udario ga pesnicom u glavu i nanio mu povrede.

Kako je kazano iz Tužilaštva TK, u jedinstvenu kaznu zatvora, uz pojedinačne kazne za pomenuta krivična djela, Aliću je uračunata i kazna od jedne godina zatvora iz opozvane uvjetne osude za krivično djelo koje je počinio 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije