Hronika

Američki državljanin ubio recepcionerku sarajevskog hotela?

Američki državljanin ubio recepcionerku sarajevskog hotela?
Foto: Nedžad Uglješa | Američki državljanin ubio recepcionerku sarajevskog hotela?

SARAJEVO - U sarajevskom hotelu "Alem" na Vracama danas su u jutarnjim satima pronađena dva beživotna tijela, a kasnije je potvrđeno da je muškarac ubio ženu pa sebe.

Mediji nezvanično saznaju da je ubijena recepcionerka hotela. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH s kojim je bila u vezi. Muškarac je navodno i odsjeo u tom hotelu. Istražitelji rade na utvrđivanju motiva, a zasad smatraju da se radi o ljubomori.

Policija i Tužilaštvo Kantona Sarajevo tokom dana nisu bili previše otvoreni za javnost, nego su medijima samo rekli da su u pitanju muškarac i žena, a tek kasno poslije podne u policiji su rekli da se desilo ubistvo žene i samoubistvo muškarca.

Uviđaj je trajao više od sedam sati, a detaljnije informacije o uzrocima smrti i životnoj dobi osoba koje su pronađene mrtve još nije poznat.

Prema nezvaničnim informacijama, policija još nije sa sigurnošću utvrdila identitet muškarca, a sumnja se da mu stalna adresa boravka nije u Sarajevu, već u SAD.

Prema nepotvrđenim informacijama, muškarac i žena nađeni su mrtvi u donjem dijelu hotela "Alem", a o svemu je MUP KS obaviješten od strane kolega iz Federalne uprave policije (FUP), da bi potom na lice mjesta bili upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte. Kako nezvanično saznajemo, slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih, te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama, na mjestu zločina bilo je dosta krvi, a navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure koje su izuzete i one su poslane na vještačenje.

Azra Bavčić, portparol Tužilaštva, istakla je da će se detaljnije o ovome slučaju Tužilaštvo oglasiti naknadno.

Pripadnici MUP-a KS i FUP-a cijeli dan su vršili pretrese prostorija hotela kako bi utvrdili razloge ove tragedije, a ispred hotela su bili izmješteni i neki automobili. U nekoliko navrata bio je zaustavljan i saobraćaj.

Nakon uviđaja tijela su u popodnevnim satima kolima "Pokopa" odvezena u mrtvačnicu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije