Hronika

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH

Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH
Foto: Screenshot/wcfcourier.com | Amerikanac osuđen zbog ubistva doktora iz BiH

VOTERLU – Lutrel Dvejn Alen (50) proglašen je krivim za ubistvo Ibrahima Lagumdžića (72) kojeg je fizički napao i udario prije dvije godine, a koji je od posljedica udarca i umro par mjeseci kasnije.

Alen, koji se tokom pojavljivanja na sudu izvinio porodici ubijenog Lagumdžića, osuđen je na 30 godina zatvora i to nakon nagodbe sa tužilaštvom koja je postignuta u posljednjem momentu.

Prema ovog nagodbi, Alen mora da odsluži najmanje šest godina zatvora da bi uopšte stekao pravo za uslovni otpust. Takođe mu je naloženo da isplati 150.000 dolara na ime restitucije imovine Ibrahima Lagumdžića.

“Iskreno mi je žao, nisam mislio da će se to tako desiti. Zaista mi je teško da živim s tim”, rekao je Alen porodici Lagumdžića, koja je bila prisutna u sudnici.

Porodica Lagumdžić kaže da je otac žrtvovao sve da bi ih doveo u SAD. U ratnom Sarajevu bio je hirurg koji je spasavao živote.

Ipak, žrtvovao je sve za svoju porodicu. Supruga i dvije kćerke došle su u SAD 1995. godine, a sljedeće godine došao je i Ibrahim. Sin je rođen nešto kasnije, u SAD.

Međutim, u Americi, Ibrahim Lagumdžić nije mogao da nastavi da se bavi svojim pozivom, jer mu je sva dokumentacije izgorjela u Sarajevu.

Umjesto toga, radio je fizičke poslove zbog čega mu je stradala kičma. Vremenom je postao sertifikovani medicinski asistent, a volio je ribolov i da djecu iz Voterlua uči vještinama fudbala.

Međutim, vremenom njegovo stanje se pogoršalo i više nije mogao da se kreće bez pomoći štapa.

Ipak, način na koji je izgubio život je zapravo nevjerovatan slijed događaja. Naime, još maja, 2020., godine on je ušao u raspravu sa ženom na parkingu na Mičel Aveniji.

Navodno, njih dvoje su se tada posvađali zbog saobraćaja i on ju je navodno udario štapom nakon čega je priveden.

I, onda se dešava nevjerovatna slučajnost. Skoro dvije godine nakon toga, 7. marta, 2022. godine Lagumdžić susreće istu ženu, Ekstazi Maršal u kupovini, i to u istoj prodavnici ispred koje su se i posvađali.

Navodno, i Lagumdžić i Maršalova su prodavnicu napustili istovremeno. On je otišao prema svom automobilu, a ona je otišla do automobila u kojem ju je čekao suprug Dvejn Alen.

U jednom momentu, Alen izlazi iz automobila, prilazi Lagumdžiću i udara ga.

Lagumdžić pada na zemlju, a Alen i Maršalova odlaze sa parkinga, ostavljajući Lagumdžića na zemlji, dok se gušio u sopstvenoj krvi.

Slučajni prolaznik nailazi na Lagumdžića i zove hitnu pomoć. Lagumdžić je tada pretrpio teške povrede, zbog kojih nije mogao da govori niti hoda.

Vremenom, stanje mu se pogoršavalo i umro je avgusta, 2022. godine od posljedica traume koju je zadobio u incidentu iz marta te godine.

Alen je uhapšen tek januara ove godine, nakon čega je odmah podignuta optužnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije