Hronika

Amerikanci deportovali teroristu Ibru Ćufurovića u BiH

Amerikanci deportovali teroristu Ibru Ćufurovića u BiH
Foto: Avaz | Amerikanci deportovali teroristu Ibru Ćufurovića u BiH
N.N.

Osumnjičeni za učešće na stranim ratištima čiji su inicijali I.Ć. (24) transportovan je u BiH i nalazi se u pritvoru, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Doneseno je rješenje o određivanju pritvora i I.Ć. je sproveden u pritvorsku jedinicu Suda BiH, te će protiv njega biti nastavljen krivični postupak u skladu sa zakonom.

I.Ć. je osumnjičen za krivična djela organizovanje terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

Po naredbi Suda BiH, za I.Ć. je ranije raspisana međunarodna potjernica.

U skladu sa međunarodnim obavezama BiH, Tužilaštvo BiH je u saradnji sa Graničnom policijom, Agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom bezbjednosti, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, MUP-om Kantona Sarajevo, a u koordinaciji i saradnji sa Vladom i Ambasadom SAD u Sarajevu, provelo niz aktivnosti koje su rezultirale transferom državljanina BiH sa sirijskog ratišta.

"Tužilaštvo BiH iskazuje spremnost i posvećenost u provođenju zakona i međunarodnih obaveza u borbi protiv terorizma i zahvaljuje se na saradnji svim agencijama za provođenje zakona u BiH, a naročito Vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu na iskazanoj podršci i pomoći u realizaciji ovih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Avaz iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH saznaje da je riječ o Ibri Ćufuroviću iz Velike Kladuše kojeg su snage sirijskog demokratskog fronta zarobile prije dva mjeseca.

Njega su vazdušne snage SAD sinoć isporučile BiH nakon čega ga je preuzela SIPA i predala sudskoj policiji.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 7

Mevlid

Al jednog jutra udje Ibro u mahalu sam, isti Gari Kuper, sve je licilo na san. Na licu mu vise ne bi sjene koju tuga pravi, mahalu, sevdah, Ibro nije mogo da zaboravi. Ibro nije htio para, Ibro ce vazda bit fukara. I odma neki pocese da blate Ibrin lik, al samo prava raja je znala u cemu je trik, nije ti Ibro jarane nas fukara, Ibro ti je defakto umjetnik. Shvacas, bosnjo ?!?

beha, mala zemlja za veliku nuždu

"...Ibro Dirka naš, čovek koji je ipak skonto na kraju gde se nalazi prava sreća, i vratio se u svoj rodni zavičaj, Nije htio para, i vazdan će bit' fukara..." (ko zna, zna) niko ne umije nasmijat ko glupi bošnjo s dva broja većom glavurdom na ramenima, ba

Nijenego

Ma divno...

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije