Hronika

Anketni odbor: Postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen

Anketni odbor: Postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen
Foto: Velibor Tripić | Anketni odbor: Postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen

BANJALUKA - Po završetku devete po redu sjednice Anketnog odbora, koji je formiran radi sagledvanja svih relevantnih činjenica o smrti Davida Dragičevića donesen je zaključak da postoji osnov sumnje da je David ubijen i da se Tužilaštvo hitno tužilačkom odlukom mora odrediti po tom pitanju.

Zaključci su usvojeni sa četiri glasa za i jednim suzdržanim. Suzdržan je bio Drago Kalabić.

Izvještaj će biti upućen na usvajanje parlamentu Srpske. Anketni odbora Narodne skupštine RS sačinio je na više od 320 strana izvještaja u vezi sa svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije.

U proteklom periodu uzeli su izjave od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Dalibora Vreće i glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira.

Sjednicama je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, kao i članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

U ime grupe "Pravda za Davida" prisutni su bili Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević, otac, tvrdi da je njegov sin ubijen, te optužuje policiju i tužilaštvo da to prikrivaju. Vrh policije RS je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužilaštvu dostavio više od hiljadu prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. marta, a pronađen 24. marta, ubijen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije