Hronika

"Aperkat" srušio osumnjičene za rasturanje droge: Zaplijenjeni novac i oružje

"Aperkat" srušio osumnjičene za rasturanje droge: Zaplijenjeni novac i oružje
Foto: FUP | "Aperkat" srušio osumnjičene za rasturanje droge: Zaplijenjeni novac i oružje

Četiri osobe uhapšene su u Kantonu Sarajevo u nastavku akcije "Aperkat", zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšeni S.K. (51), T.K. (27), Dž.K. (22) i N.Š. (30), sumnjiče se za udruživanje radi neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, tešku krađu, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, lihvarstvo, te oštećenje tuđe stvari.

U nastavku akcije "Aperkat" pretreseni su stambeni i ugostiteljski objekti, te motorna vozila koje koriste osumnjičeni, a tom prilikom su pronađeni i oduzeti vatreno oružje, municija, veća količina novca, krivotvoreni dokumenti, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima, te će isti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

"Podsjećamo, u sklopu navedene operativne akcije kodnog naziva 'Aperkat' tokom 2020. i 2021. godine lišeno je slobode sedam lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', te 10 lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'", navodi se u saopštenju FUP-a.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije