Hronika

Audi sletio u kanjon Sanice, poginuo mladić, dvoje povrijeđeno

Audi sletio u kanjon Sanice, poginuo mladić, dvoje povrijeđeno
Foto: N.N. | Audi sletio u kanjon Sanice, poginuo mladić, dvoje povrijeđeno

SANSKI MOST - U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros na magistralnom putu M-15 u blizini sela Vrhpolje, desetak kilometara od Sanskog Mosta, poginuo je A.A. (20), dok su teško povrijeđeni A.B. (20) i 17-godišnja maloljetnica.

Kako je potvrdila portparol MUP-a USK, Snežana Galić, do nesreće je došlo kada je putnički automobil „audi 3“, slovenačkih registarskih tablica sletio s puta u kanjon rijeke Sanice, duž kojeg prolazi pomenuti putni pravac.

Ona je istakla kako su pripadnici policije jutros u sedam sati dobili dojavu o nesreći i da se još utvrđuje kada se ona dogodila.

„Policiju su o tome obavjestili vozači koji su prolazili pomenutom dionicom puta i primjetili dijelove automobila na cesti, a potom uočili i olupinu vozila“, kazala je Galićeva.

Nezvanično saznajemo kako su se pripadnici policije i vatrogasne jedinice, po dolasku na mjesto nesreće, spustili do olupine automobila, kojeg je zaustavilo drveće i rastinje koje raste na padinama kanjona, čija dubina na tom mjestu iznosi oko stotinu metara.

Prema tim informacijama, tijela dvojice muškaraca su se nalazila u vozilu, dok je djevojka pronađena nekoliko desetina metara dalje, jer je prilikom prevrtanja ispala iz automobila.

Utvrđeno je kako A.A. tada nije davao znakove života, dok su preostale dvije teško povrijeđene osobe odvezene kolima hitne pomoći te potom zbrinute u Općoj bolnici u Sanskom Mostu.

Tamo im je pružena liječnička pomoć, ali je potom, zbog težine povreda opasnih po život, djevojka upućena u Univerzitetsko klinički centar u Banjaluci, dok je mladić zbrinut u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Neslužbeno, saznajemo kako su se mladići nalazili na jednoj zabavi, a potom je A.B. rekao da ide po djevojku u Ključ, a A.A. se ponudio da mu pravi društvo. Kako je već istaknuto, do saobraćajne nesreće došlo je po njihovom povratku u Sanski Most pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije