Hronika

Austrijsko-slovenačka racija: Jedan od vođa kriminalne grupe živio u BiH

Austrijsko-slovenačka racija: Jedan od vođa kriminalne grupe živio u BiH
Foto: Foto: Policijska uprava Kranj | Austrijsko-slovenačka racija: Jedan od vođa kriminalne grupe živio u BiH

LJUBLJANA - U velikoj raciji, koja je rezultat dvogodišnje istrage slovenačke i austrijske policije, razbijena je velika međunarodna kriminalna grupa koja je trgovala narkoticima i oružjem na području Slovenije, Austrije i Italije. Epilog ove racije je 49 osumnjičenih, koji se terete za više od 200 krivičnih djela.

Kako danas prenose slovenački mediji, lider kriminalne organizacije na području Slovenije bio je 31-godišnji državljanin Slovenije koji je blisko sarađivao sa 34-godišnjim Slovencem, koji je živio u Bosni i Hercgovini.

On je organizovao transport velike količine vojnog naoružanja čija je krajnja destinacija bila Njemačka, a kasnije i Belgija.

Međutim, taj pokušaj šverca je presretnut u Njemačkoj, kada je njemačka policija oduzela veliku količinu naoružanja. Nakon ovoga, kriminalna grupa je svoje sjedište premjestila u austrijski Salcburg, odakle je nastavila kriminalne aktivnosti. Podsjetimo, upravo u Salcburgu su uhapšena dva državljanina BiH.

Inače, austrijski mediji prenose da je riječ je tri kriminalne grupe: iz BiH, Slovenije i Austrije, koje su blisko sarađivale.Navodno na čelu jednog kriminalnog ogranka bio je državljanin Srbije.

O veličini same akcije dovoljno govori podatak da je u raciji učestvovali 500 pripadnika policijskih snaga Austrije i Slovenije, da je izvršeno na desetine pretresa, samo u Sloveniji 50, te da je zaplijenjena ogromna količina narkotika, naoružanja i gotovine, više od pola miliona evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije