Hronika

Auto Gačanina zapalila dva Nevesinjca

Auto Gačanina zapalila dva Nevesinjca
Foto: N.N. | Auto Gačanina zapalila dva Nevesinjca

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje su rasvijetlili paljevinu automobila Petra Bratića, ford fokusa koji je prije pet dana zapaljen u Gacku, a počinioci su dvojica Nevesinjaca: Miloš Beštić (24) i Miloš Milanović (28).

Požar na vozilu je prijavljen u noći između 12. i 13. juna, a prema riječima načelnika Policijske uprave Trebinje Siniše Lakete, već u jutarnjim satima su, nakon izvršenog uviđaja, policajci utvrdili da je vozilo zapaljeno jer su nađeni tragovi koji su ukazivali na to.

"Istražnim radnjama koje su preduzete na licu mjesta i na području Policijske uprave grada Mostara došlo se do dva izvršioca, pa su ta dva lica lišena slobode za navedeno krivično djelo i to jedno na području Nevesinja, a drugo na području grada Mostara", objasnio je Laketa.

On je rekao da je protiv te dvojice podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, čime je ovaj slučaj riješen i zatvoren.  Motive ovog krivičnog djela juče nismo uspjeli saznati.

Ovo je prva paljevina automobila u ovoj godini na području Policijske uprave Trebinje, čiji su službenici u prošloj godini evidentirali i rasvijetlili pet paljevina automobila, zbog čega su bila uhapšena  dva lica.

Podsjećamo, prvo je planuo mercedes C 200 26. marta prošle godine na parkingu u naselju Luč, u vlasništvu policijskog službenika s inicijalima N.M., da bi se drugo ovakvo krivično djelo desilo 27. juna u Ulici vojvode Vlatka Vukovića, kada je zapaljena opel astra, koju je koristio takođe policajac P.E. U istoj ulici, Vojvode Vlatka Vukovića, 17. jula je zapaljen i reno klio, čiji je vlasnik bio inspektor Poreske uprave. Četvrta paljevina se dogodila 3. avgusta lani u Žičkoj ulici, gdje je planula opel korsa, takođe u vlasništvu službenika Poreske uprave Trebinje. Peta paljevina se dogodila u novembru lani na vozilu marke BMW, u vlasništvu gazde prodavnice auto-dijelova u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije