Hronika

Autom udario u divljeg konja

Autom udario u divljeg konja
Foto: N.N. | Autom udario u divljeg konja

​LIVNO - Na planinskom prijevoju Borova glava, koja se nalazi na dionici puta Livno – Tomislavgrad - Kupres, u srijedu ujutro vozač pežoa je udario u divljeg konja.

Vozač iz Čapljine (33) nije povijeđen, ali je na vozilu pežo, bh registarskih oznaka, pričinjena veća materijalna šteta, dok pojedinosti o divljem konju nema, naveli su iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

Inače, konji kojih na ovom dijelu ima oko šest stotina u manjim grupama silaze s njihovog ukupljališta podno planine Cincar do prijevoja Borova glava, odnosno na samu saobraćajnicu u potrazi za solju koju cestari posipaju.

Onog momenta kada ralica prođe i baci so po ulici, a najčešće je to ujutro i naveče, konji silaze na cestu, što predstavlja veliku opasnost za vozače koji tom dionicom saobraćaju.

Inače, radnici poduzeća Ceste d.d. Mostar, odnosno Tehničke ispostave Livno,  polovinom novembra su na saobraćajnicu Šujica-Livno na dva mjesta postavili svjetlosnu signalizaciju koja upozorava na moguću prisutnost divljih konja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije