Hronika

Automobil sletio u Miljacku, poginule učiteljice?

Automobil sletio u Miljacku, poginule učiteljice?
Foto: N1 | Automobil sletio u Miljacku, dvoje mrtvih

SARAJEVO - Više osoba izgubilo je život kada je putnički automobil sletio u Miljacku kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS) čije ekipe su na mjestu događaja.

Kako je ranije prenio portal "Radiosarajevo.ba", pozivajući se na starješinu Vatrogasne jedinice Pale Njegoša Vukadina, najmanje dvije osobe su smrtno stradale u ovoj nesreći.

Sa druge strane, sarajevski "Klix.ba" javlja da su u nesreći poginule tri osobe koje su se nalazile u automobilu. Ovaj portal dodaje da su pronađena dva tijela, a da se za trećim traga. Navodno su dva tijela uočena u vodi, a riječ je o ženskim osobama.

"Avaz" navodi da sse radi o nastavnicama ili učiteljicama iz sarajevske Osnovne škole "Kovačići".

Da je riječ o ženskim osobama "Avazu" je potvrdio Samir Džihić, direktor Civilne zaštite KS

Veliki broj policijskih službenika PU Istočno Sarajevo, vatrogasnih ekipa i drugih spasilačkih službi nalazi se na mjestu događaja gdje pretražuju teren u potrazi za trećom osobom iz automobila, dodaje portal.

Potragu znatno otežava nepristupačan teren i nabujala rijeka, te spasilačke službe ne mogu da dođu do automobila koji je sletio u Miljacku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije