Hronika

Automobilom udario medvjeda na autoputu kod Kaknja

Automobilom udario medvjeda na autoputu kod Kaknja
Foto: Avaz.ba | Automobilom udario medvjeda na autoputu kod Kaknja

KAKANJ - Prije nekoliko dana na autoputu kod Kaknja automobil je usmrtio medvjeda.

S obzirom na to da ovo nije bio prvi slučaj stradanja divljih životinja na ovom području, iz Opštine Kakanj su se oglasili saopštenjem i zatražili reakciju JP ''Autoceste FBiH'' da bi se riješio ovaj problem.

“U nizu pojave divljih života na autocesti, odnosno regionalnom putu, na području Kaknja, na relaciji od naselja Banjevac do naselja Papratnica, Opština Kakanj će zatražiti od Javnog preduzeća “Autoceste FBiH” da osmisli i realizuje aktivnosti na uspostavljanju koridora na ovom području za migracije divljih života, s obzirom na to da je očigledno da je taj prirodni koridor prekinut izgradnjom autoputa.

Najnoviji slučaj zabilježen prije nekoliko dana, kada je automobil naletio na medvjeda na autoputu na ovom području, donio je novi talas zabrinutosti građana i svih učesnika u saobraćaju.

Nedavno je na ovom području zabilježen i slučaj kada se srndać zapetljao u žicu, zabilježen je i slučaj kretanja divljih svinja regionalnim putem, kao i slučaj pojave mladunčeta divlje svinje na lokalitetu Termoelektrane Kakanj.

Očito je da na ovom području divlje životinje silaze s brda i prelaze kotlinu i korito rijeke Bosne i da će se slučajevi pojave divljih životinja na ovom lokalitetu i dalje bilježiti, pa je neophodno pronaći način da se omogući životinjama kretanje - javili su iz Opštine Kakanj.

(avaz)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije