Hronika

Bacio bombu na mladića zbog šume

Bacio bombu na mladića zbog šume
Foto: Ilustracija | Bacio bombu na mladića zbog šume

OŠTRA LUKA - Dvadesettrogodišnji Dragan Štikovac iz Budimlić Japre, opština Oštra Luka, ranjen je u mjestu Batkovci u eksploziji ručne bombe, koju je bacio pedesetogodišnji Ivica G. (50) iz Stare Rijeke, potvrđeno je "Nezavisnim" nezvanično.

Napad se dogodio 1. maja, oko sedam časova, nakon svađe, a potom je napadač pobjegao. Izvor "Nezavisnih", upućen u detalje istrage, ističe da se obračun dogodio u šumi na području Oštre Luke.

"Netrpeljivost između ranjenog mladića i napadača traje već duže vrijeme. I ranije su se svađali zbog šume, a njihove nesuglasice kulminirale su u utorak ujutru", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Kako dodaje, nekoliko muškaraca, uključujući i Štikavca, radi u šumi kada ih neko angažuje, dok Ivica takođe siječe stabla i potom od njih pravi drveni ugalj.

"U momentima kada je došlo do okršaja Dragan i njegovi poznanici su krenuli da rade u šumu i sreli su na lokalnom putu Ivicu. Tu je došlo do teških riječi, a onda je Ivica uzeo ručnu bombu, aktivirao je te baca prema Draganu", pojašnjava naš sagovornik.

Napadač je zatim pobjegao, dok je ranjeni dvadesettrogodišnjak prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru i, kako saznajemo, nije životno ugrožen.

"Ima više povreda po tijelu od gelera, ali mu je, srećom, stanje stabilno", pojašnjava naš sagovornik.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj. U toku je potraga za odbjeglim pedesetogodišnjakom, koji je policiji odranije poznat po krađi šume.

Vezana vijest: Nakon svađe bacio bombu: Mladić ranjen, napadač pobjegao

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije