Hronika

Pratite nas na Google news

Baka prijavila silovanje unuke u Odžaku

Baka prijavila silovanje unuke u Odžaku
Foto: Ilustracija | Baka prijavila silovanje unuke u Odžaku
N.N.

ODŽAK - Policija iz Odžaka istražuje stravičan slučaj silovanja djevojčice, a istovremeno je pokrenuta potraga za osumnjičenim pedofilom.

Kako Avaz saznaje, zlostavljanje djevojčice prekjuče je policiji prijavila njena baka.

"Zbog osjetljivosti  predmeta, u kojem je, kako je navedeno u prijavi, žrtva maloljetnica, ne možemo otkriti identitet potencijalno osumnjičenog muškarca, ali ni identitet djevojčice. Prijavu je oko 17 sati u subotu zaprimilo operativno dežurstvo Policijske stanice u Odžaku", rekli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su u zgradu policije tog predvečerja pristupile 52-godišnja žena i njena unuka. Baka je policiji ispričala da je muškarac koji živi na području Odžaka seksualno zlostavljao njenu maloljetnu unuku. Baka je nastanjena izvan Posavskog kantona. Prilikom prijave, nije znala sve podatke o zlostavljaču, tako da sada sprovode istražne radnje.

"Odmah smo nakon prijave, zbog sumnje da je izvršeno krivično djelo, obavijestili dežurnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona u Orašju, koja nam je naložila preduzimanje službenih radnji u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku", kazao je izvor blizak istrazi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije