Hronika

Balijagići u pritvoru još dva mjeseca

Balijagići u pritvoru još dva mjeseca
Balijagići u pritvoru još dva mjeseca

Kantonalni sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se Faruku Balijagiću i njegovom sinu Adilu produžuje pritvor za dva mjeseca, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, pišu sarajevski mediji.

Prema novom Rješenju, pritvor Balijagićima može trajati do 13. decembra 2015. godine ili do donošenja nove odluke Kantonalog suda.

Kantonalni sud Sarajevo uvažio je sve četiri tačke Tužilaštva u zahtjevu za produženje pritvora osim tačke "a" koja se odnosi na postojanje opasnosti od bjekstva.

Dakle, Balijagićima je produžen pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze ili uticati na svjedoke, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, te zbog te zbog bojazni da bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do stvarnog uznemirenja javnosti.

Advokat Faruk Balijagić i njegov sin Ado uhapšeni su 15. septembra zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela podstrekavanje na krivično djelo ubistva, razbojništva i teška krivična djela protiv opšte bezbjednosti ljudi i imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije