Hronika

Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge

Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge
Foto: NN Arhiva | Banjalučane terete da su prodali više od četiri kg droge

BANJALUKA - U tužilačkom prijedlogu za pritvor protiv četvorice uhapšenih Banjalučana na teret im se stavlja da su prodali više od četiri kilograma marihuane, za koju su, u zavisnosti od količine, naplaćivali od 10 do 9.000 maraka.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zatražio je da budu pritvoreni Miroslav Kalabić (35), Ostoja Kutić (43), Nikola Koprena (27) i Marko Antonić (27), koji su uhapšeni u akciji "Alfa 2", a sud do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije odlučio o tom prijedlogu. Policijski izvori potvrdili su da je za rasturanje droge osumnjičen i Boban Kantar, koji je odranije u pritvoru.

Kako ističu izvori "Nezavisnih novina", Kantaru se stavlja na teret da je nabavljao veće količine marihuane i ekstazija te ih zajedno s osumnjičenim Kalabićem prepakivao u manja pakovanja radi daljeg rasturanja.

"Za skrivanje narkotika, po dosad prikupljenim saznanjima, bili su zaduženi Kutić i Koprena, dok je Antonić, kako ga teretimo, kupovao drogu od Kalabića i Kantara i dalje je preprodavao", kažu naši izvori.

U tužilačkom spisu navodi se da je Kantar u jednom navratu prodao čak tri kilograma marihuane za 9.000 KM, dok je za kilogram droge naplaćivao po 3.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije