Hronika

Banjalučani osumnjičeni da su napali vozača i razbili staklo na autobusu

Banjalučani osumnjičeni da su napali vozača i razbili staklo na autobusu
Foto: Ilustracija | Banjalučani osumnjičeni da su napali vozača i razbili staklo na autobusu

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je Darka L. (30) i Aleksandra Š. iz tog grada zbog sumnje da su napali vozača gradskog autobusa u Banjaluci kojem su polupali staklo na autobusu, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo, sve se desilo nakon što su se mimoišli sa autobusom, pa su se iznervirali vratili za njim i sustigli ga na stanici.

"Autobusu su prepriječili put i krenuli da uđu unutra a pritom su vikali na vozača žaleći se kako vozi. Pošto im nije htio otvoriti lupali su i oštetili autobus na kojem je razbijeno staklo", kaže izvor "Nezavisnih".

Kako je za "Nezavisne" potvrdio Momo Vujasin, vlasnik "Aldemo tursa", autobus je oštećen, a vozač autobusa šokiran napadom.

"Oni su autom popriječili put autobusu. Vjerovatno bi vozača i tukli, ali čovjek im nije otvorio pa su počeli lupati", rekao je Vujasin. Kako ističe, ne zna šta je dovelo do takvog incidenta, ali nije bilo kontakta vozila.

"Danas svako sebi uzima za pravo da dijeli neku pravdu", kaže Vujasin, koji je osudio ovaj incident.

Iz Policijske uprave Banjaluka, naveli su da su D. L. i A. Š. osumnjičeni za nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.

Oni su privedeni nakon što je policiji vozač jednog autobusa prijavio da su ga napale dvije osobe, dok je bio na stajalištu te su, kako je navedeno  iz Policijske uprave Banjaluka, pokušali da nasilno uđu u autobus i tom prilikom su ga oštetili.

Kako saznajemo osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode.

Obaviješten  je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta protiv njih dostavi izvještaj.

Darko L. je, inače, bivši zatvorski čuvar Kazneno-popravnog zavoda Foča, kojeg  je 2015. godine Vrhovni sud RS pravosnažno osudio na tri i po godine zatvora zbog premlaćivanja policajca Vladislava Mijovića (37), koji je preminuo u bolnici nekoliko dana kasnije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije