Hronika

Banjalučanin imao dvije laboratorije za drogu

Banjalučanin imao dvije laboratorije za drogu
Foto: N.N. | Banjalučanin imao dvije laboratorije za drogu

GRADIŠKA - Četrdesetpetogodišnji Banjalučanin Denijel Borjanić uhapšen je u Gradišci nakon što je policija u pomoćnom objektu njegove kuće u Donjim Karajzovcima, u tom gradu, pronašla dvije improvizovane laboratorije za proizvodnju skanka i nekoliko stotina saksija s ostacima indijske konoplje.

Osim toga, otkriveno je da je u objektu u kojem je proizvođena droga neovlašteno korištena stuja, odnosno da je izvršena zamjena kompletnog glavnog voda za električnu energiju i prespajanje s kuće na pomoćni objekat.

Borjanića zbog toga sumnjiče za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krađa električne energije i prirodnog gasa.

Nezvanično saznajemo da je Borjanić kupio kuću u Donjim Karajzovcima, a inače živi u Banjaluci. Policijski službenici Policijske uprave Gradiška postupili su po operativnoj informaciji da se na njegovom imanju u Donjim Karajzovcima nalazi improvizovana laboratorija za proizvodnju opojne droge.

Kako saznajemo, unutar objekta pronađena je improvizovana laboratorija, koja je potpuno opremljena i obložena najlonom i folijom. U jednom dijelu su pronađene 504 saksije s ostacima spornih biljaka s kojih su otrgnuti listovi, dok je u drugom dijelu pronađeno još 508 praznih saksija i ostaci otrgnutih listova.

Na tavanu objekta takođe je pronađena ručno izrađena manja laboratorija obložena najlonom i folijom, držači za klimu i četiri otvora ventilacije.

Sumnja se da je ranije nabavljao materajal te izradio laboratoriju, u kojoj je uzgajao i distribuisao drogu.

Policija mu je, kako saznajemo, pretresla i stan u Banjaluci, u kojem inače živi, ali tu nije pronašla drogu, već je izuzela mobilne telefone i kartice, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kako je saopšteno iz PU Gradiška, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni i pronađeno je i oduzeto više od 500 saksija, u kojima se nalaze ostaci biljke koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i drugi predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i dalju prodaju opojne droge (ventilatori, hemijska prihrana, cijevi za navodnjavanje).

"Takođe, D.B. sumnjiče da je neovlašteno koristio električnu energiju", navodi se u saopštenju.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije