Hronika

Banjalučanin izboden u grudi pa izašao po pomoć

Banjalučanin izboden u grudi pa izašao po pomoć
Foto: Velibor Tripić | Banjalučanin izboden u grudi pa izašao po pomoć?

BANJALUKA - Banjalučanin Zlatko Vidović (30) uhapšen je juče zbog sumnje da je tokom noći u svom stanu u centru Banjaluke nožem pokušao ubiti poznanika i sugrađanina Borisa Zorića (33), kojeg je izbo u grudi, saznaju "Nezavisne".

Krvavi pir desio se u Ulici Milana Tepića oko pola sata iza ponoći, kada je, nakon sukoba, Vidović u jednom momentu uzeo nož i izbo svog poznanika, i to, kako nam je nezvanično potvrđeno, više puta.

Povrijeđeni mladić je, kako saznajemo, uspio izaći iz stana koji se nalazi na prvom spratu zgrade.

U prilog tome govori i krvav trag od ulaza zgrade do obližnjeg betonskog zidića ispred objekta, gdje je našu ekipu juče dočekao obilniji trag krvi, a na tom mjestu je, po svemu sudeći, Zorić dočekao pomoć.

Povrijeđenog muškarca su oko 00.45 sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezli u Urgentni centar UKC RS.

"B.Z. je zadobio ubodne rane grudnog koša, zbrinut je i zasad je stabilno", rekao je Dragan Rakanović, načelnik Urgentnog centra UKC RS, i naveo da je u planu njegovo premještanje u Službu za torakalnu hirurgiju.

Motiv ovog sukoba još se istražuje, a stanari ove zgrade juče nisu mnogo znali o incidentu, a mnogi su zagledali lokvu krvi pitajući se šta se uopšte desilo.

Ipak neki od njih su rekli da su samo čuli buku i vidjeli policiju i kola Hitne pomoći, ali nisu sigurni šta se desilo.

"Evo iz medija sam saznala da je uhapšen Vidović, koji ovdje živi, i da je izboden taj neki mladić. Nisam ih poznavala, ali kažu da se to desilo tu u stanu i da su obojica valjda malo problematični, povezivali su ih sa drogom, pa i da su bili u zatvoru, ali ne znam baš. Uglavnom, nama niko nije pravio probleme",  kaže stanarka.

Da su obojica odranije poznata po sukobu sa zakonom, potvrđeno nam je i iz više izvora bliskih istrazi.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da će Vidović nakon što bude ispitan u policiji biti predat u njihovu dalju nadležnost.

Naveli su da se sumnja da je Vidović nožem povrijedio  B.Z. te da je uviđaj na licu mjesta  obavio dežurni okružni  tužilac Aleksandar Simonović, zajedno sa policijom.

"Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti navedenog događaja", rekli su u Tužilaštvu.

POVEZANA VIJEST:  Žrtva izašla krvava iz zgrade

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije