Hronika

Banjalučanin optužen da je pokosio ženu na pješačkom pa zapalio auto

Banjalučanin optužen da je pokosio ženu na pješačkom pa zapalio auto
Foto: Ustupljena fotografija | Banjalučanin optužen da je pokosio ženu na pješačkom pa zapalio auto

BANJALUKA - Nedeljko Dragoljić (23) iz Banjaluke optužen je da je pod dejstvom alkohola, bez vozačke dozvole i vozeći nedozvoljenom brzinom, na pješačkom prelazu golfom udario Branku O. (45) te pobjegao i zapalio automobil, dok je žena naknadno podlegla teškim povredama.

Nesreća se desila 12. septembra u Banjaluci, a žena je podlegla teškim povredama 23. septembra u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Dragoljića je Okružno tužilaštvo Banjaluka optužilo za ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, a krajem oktobra optužnicu je potvrdio Okružni sud Banjaluka.

Kako se navodi u optužnici, nesreću je skrivio u Ulici Rade Radića, oko 20.40, dok je bez položenog vozačkog ispita vozio golf 3, sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,86 g/kg, odnosno u stadijumu pripitog stanja.

Automobil je vozio nedozvoljenom brzinom od 56,4 kilometra na čas na mjestu gdje je ograničenje bilo 40 te je mogao da izbjegne nesreću da je poštovao saobraćajna ograničenja.

Kako se precizira, optuženi nije prilagodio brzinu kretanja vozila znaku obilježen pješački prelaz niti ograničenju.

"S obzirom na to da je pješaka uočio na 19,3 metra, imao je mogućnost da zaustavi vozilo da je vozio brzinom manjom ili jednakom 39,1 kilometar na čas", navodi se u optužnici.

Dragoljić je vozio iz pravca Čelinca prema Banjaluci, a kako se navodi u optužnici, nakon nesreće je pobjegao sa lica mjesta prema Poslovnoj zoni "Incel", gdje je u banjalučkoj Ulici Vladislava Skarića zapalio automobil.

Prema optužnici, to je učinio u namjeri da spriječi ili oteža dokazivanje krivičnog djela koje je počinio.

Prema ranijim informacijama, nakon silovitog udara nesrećna žena je odbačena oko 15 metara dalje i imala je teške povrede, a vozač je pobjegao te su prolaznici pritekli ženi upomoć.

Dragoljić je uhapšen dva dana poslije nesreće, ali je tada nakon ispitivanja bio pušten te je, nakon što je žena podlegla, Tužilaštvo zatražilo pritvor pa mu je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije