Hronika

Banjalučanin optužen da je u stanu držao oko pola kilograma droge

Banjalučanin optužen da je u stanu držao oko pola kilograma droge
Foto: Velibor Tripić | Banjalučanin optužen da je u stanu držao oko pola kilograma droge

BANJALUKA - Bojan Miljković (41) iz Banjaluke koji je lani uhapšen u akciji banjalučke policije, optužen je da je u stanu držao oko pola kilograma droge.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a nju je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Prema navodima optužnice on je od početka 2023. godine do 31.avgusta 2023. godine u Banjaluci kontinuirano, od njemu poznate osobe neovlašteno nabavio veću količinu kokaina.

Kako se navodi, drogu je  vagao i prepakivao u manja pakovanja, a potom istu radi prodaje držao u stanu u Banjaluci.

Droga je kako se navodi, bila upresana i upakovana u prozirne vrećice  mase 521,203 grama. Radi se o više paketića različite mase za koju  se sumnja da je tako upakovanu prodavao krajnjim konzumentima.

Kako se precizira  u optužnici,  drogu je u više  navrata prodao K.S. za iznose od 50 do 100 evra.

Osim toga navodi se  i da je u više navrata narktike prodao i osobi S.Z. za iznose od 100 KM za 0,5 grama kokaina, a da je osobi Đ.D. drogu prodavao za iznose od 150 KM.

Takođe ga terete i da je u više navrata kokain prodao muškarcu B.G. po cijeni od 100 do 500 evra.

Inače, Miljković je krajem avgusta prošle godine uhapšen u akciji "Povratnik" koju je izvela banjalučka policija, a u kojoj je bio uhapšen i Stevan Antonić. Tada je ukupno zaplijenjeno 670 grama kokaina vrijednog više desetina hiljada maraka.

U policijskoj akciji "Povratnik" su osim kokaina oduzeti marihuana, indijska konoplja, novac i drugi predmeti.

To nije bilo prvo hapšenje Miljkovića zbog droge jer je hapšen i u januaru 2009. godine u akciji "Diler" u kojoj je tada zaplijenjeno 860 grama heroina. On je zbog učešća u švercu narkoticima u januaru 2010. godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na dvije i po godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije