Hronika

Banjalučanin oštetio preduzeća za 252.800 KM

Banjalučanin oštetio preduzeća za 252.800 KM
Foto: Ilustracija | Banjalučanin oštetio preduzeća za 252.800 KM

BANJALUKA - Banjalučka policija Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela je izvještaj protiv Banjalučanina Slobodana Mihajlovića (28) zbog zloupotreba položaja odgovornog lica i povrede obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovog falsifikovanja i uništavanja.

Navodeći mu inicijale, iz PU Banjaluka navode da je on osumnjičen da je od maja 2017. godine do avgusta 2018. godine, obavljajući knjigovodstvene poslove i poslove carinskog referenta u preduzeću "Spark" d.o.o. iz Banjaluke, protivno odlukama prisvajao novac dobijen za usluge od više pravih lica, te unosio lažne podatke u sistem za vođenje knjiga. Time je pričinio materijalnu štetu preduzeću od oko 252.800 KM.

Milorad Savanović, direktor ovog preduzeća, potvrdio je za "Nezavisne" da je pomenuti radnik oštetio firmu za taj iznos. Ističe da je Mihajlović, u kojeg je imao veliko povjerenje, radio na poslovima knjigovodstva, fakturisanja, praćenja platnog prometa, uplatama i isplatama. Napominje da je jedan dio novca počeo da vraća, a onda je prestao te je došlo do podizanja prijave. Dodaje da su svi zaposleni dali izjave u policiji i potvrdili malverzacije, a i on sam je to potvrdio.

"On je bio zaposlen kod nas od 2009. godine, a na tim poslovima bio je od 2011. godine. Bio mi je kao dijete. Svi smo ga voljeli, poštovali, družili smo se kao jedna porodica. Ja nemam puno zaposlenih ljudi, ali gledali smo ga kao dijete. Sve sam mu povjeravao", kazao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije