Hronika

Banjalučanin osumnjičen da se lažno predstavio pa na prevaru uzeo 60.000 maraka

Banjalučanin osumnjičen da se lažno predstavio pa na prevaru uzeo 60.000 maraka
Foto: Ilustracija | Banjalučanin osumnjičen da se lažno predstavio pa na prevaru uzeo 60.000 maraka

BANJALUKA - Banjalučanin Elvir B. (29) uhapšen je zbog sumnje da je prevario vlasnika firme iz Travnika za 60.000 maraka kojem se lažno predstavio kao radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci koji mu može pomoći u vezi duga od 300.000 evra, koji oštećeni ima prema drugom pravnom licu.

Oštećeni mu je na ime te usluge u više navrata dao 60.000KM ali je shvatio da je prevaren.

"Policijski službenici, Policijske uprave Banjaluka, juče su preduzimanjem operativnih mjera i radnji identifikovali su i lišili slobode lice inicijala E.B. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo prevara", navode iz Policisjke uprave Banjaluka.

Naime, kako navode E.B. se sumnjiči da se u vremenskom periodu od novembra 2021. godine do 25.01.2022. godine, lažno predstavilo oštećenom licu kao Goran Marinković, radnik Agencije za naplatu potraživanja u Banjaluci, sa kojim je sačinio izjavu da će mu u roku od tri dana uplatiti novac u iznosu od 300.000 evra, na ime potraživanja koje oštećeni ima prema drugom pravnom licu a oštećeni mu je dao 60.000KM.

"Od lica E.B. oduzeta je određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvšenjem ovog krivičnog djela.U toku je kriminalistička obrada lica", navode iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije