Hronika

Banjalučanin osumnjičen za poslovnu prevaru tešku 29.000 KM

Banjalučanin osumnjičen za poslovnu prevaru tešku 29.000 KM
Foto: Tima Miroshnichenko/Pexels | Banjalučanin osumnjičen za poslovnu prevaru tešku 29.000 KM

​BANJALUKA - Policijska uprava Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv I.J. iz tog grada da je kao odgovorno lice u privrednom društvu iz najvećeg grada u Republici Srpskoj, obmanuo dobavljača da će obaveze prema njemu biti ispunjene, što nije učinjeno, čime je za sebe nezakonito pribavio oko 29.000 KM.

Izvještaj je podnesen zbog sumnje da je počinio krivična djela poslovna prevara i neizvršenje sudske odluke.

"I.J. se sumnjiči da je krivično djelo poslovna prevara počinilo od 20. aprila 2015. godine do 2. marta 2017. godine, kojom prilikom je obavljajući poslove odgovornog lica u privrednom društvu iz Banjaluke, obmanuo dobavljača - drugo privredno društvo iz tog grada, na način da je prikazivao da će obaveze prema dobavljaču biti ispunjene, što nije učinjeno, čime je za sebe pribavio proitvpravnu imovinsku korist u iznosu oko 29.000 KM", navode iz PU Banjaluka.

Takođe, I.J.  se sumnjiči da je krivično djelo neizvršenje sudske odluke počinio kao odgovorno lice u privrednom društvu, na način da je svjesno izbjegavao da postupi po pravosnažnoj sudskoj odluci Osnovnog privrednog suda Banjaluka, kojom prilikom je dobavljaču - drugom privrednom društvu iz Banjaluke pričinio materijelnu štetu u novčanom iznosu oko 29.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije