Hronika

Banjalučanin pao u Beogradu: Hapšenje zbog krvave pljačke u Nikšiću

Banjalučanin pao u Beogradu: Hapšenje zbog krvave pljačke u Nikšiću
Foto: Print Screen/RTCG/Ilustracija | Banjalučanin "pao" u Beogradu: Hapšenje zbog pljačke u Nikšiću u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

BEOGRAD - Srđan Svjetlanović (29) iz Banjaluke, jedan od osumnjičenih za krvavu pljačku pošte u Nikšiću u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, uhapšen je sinoć u Beogradu, potvrđeno je za Nezavisne.

Kako prenose srpski mediji Svjetlanović se više od tri mjeseca nalazio u bjekstvu i uhapšen je na osnovu Interpol potjernice.

"Bjegunac je lociran i pronađen u jednom stanu u Beogradu. U pretresu stana pronađeno je više dokumenata s njegovom fotografijom i lažnim identitetima", kaže izvor blizak istrazi.

Osim Svjetlanovića u bjekstvu su još i Nemanja Miljković alijas Nemanja Kaurin i David Banjac, alijas David Pavlović, prenose Novosti.

Za krvavu pljačku osumnjičeni su još Petar Zolak (33) iz Laktaša i Stojan Albijanić (27) iz Bileće, koji su pritvoreni u Banjaluci.

Zatim Mitar Knežević (40) iz Nikšića, koji je označen kao organizator pljačke i Stefan Regojević (33) iz Banjaluke, koji su pritvoreni u Crnoj Gori.

Krvavo razbojništvo izvršeno je 20. oktobra i ukradeno je 423.000 evra. Pljačkaši su na parkingu iza pošte čekali transport novca u "nisan kaškaiju". Bili su naoružani sa dvije automatske puške, pištoljem i biber sprejom. Prvo su napali dva radnika obezbjeđenja "Sekjuriti i gard Montenegro" koje su poprskali biber sprejom i udarali kundacima.

Mrdak je kolegama priskočio u pomoć i ubijen je iz blizine hicem iz puške, kalibra 7.62 mm. Nakon što su pokupili novac razbojnici su pobjegli i u mjestu Grebice zapalili nisan za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Ispostavilo se da su na vozilu bile nepripadajuće registarske oznake, na kojima je ranije vozilo snimljeno nadzornim kamerama.

Upravo je kaškai bio ključni trag koji će dovesti do rasvjetljavanja cijelog slučaja. Na osnovu njega identifikovan je prvi osumnjičeni i utvrđeno je na koji način i kada je prešao granicu BiH i Crne Gore. Došlo se i do višestruko osuđivanog razbojnika Kneževića, koji je ubrzo uhapšen. Veliku pomoć u istrazi je pružio MUP RS i otkriveni su identiteti ostalih osumnjičenih.

Crnogorska policija izuzela je nadzore sa 250 kamera, analizirala telekomunikacije, ispitala svjedoke… Utvrđeno je da grupa djelovala organizovano i snihronizovano od juna mjeseca. Pripremili su oružje, iznajmili više stanova i u različitim fazama u planiranju pljačke koristili su najmanje sedam vozila.

Od "čistača" puta, do praćenja, opservacije i bjekstva iz Crne Gore.

Bogati dosijei

Svi osumnjičeni važe za bezbjednosno interesantne osobe. Srđan Svjetlanović dovodio se u vezu sa crnogorskim klanovima. Hapšen je zbog učešća u pucnjavama u Banjaluci i Podgorici gdje je nakon "šenlučenja" ispred kafića udario policajca.

Na policajce dva puta nasrtao i u Kneževu. Mitar Knežević je zbog razbojništava odležao oko 11 godina zatvora i tri zbog krijumčarenja droge. Nemanja Miljković, alijas Kaurin, odležao je četiri i po godine zatvora zbog šest razbojništava u trgovinama u Banjaluci, a dovođen je u vezu sa više krivičnih djela. Stefan Regojević, sin je vlasnika zlatare u Banjaluci.

Privođen je zbog više djela, kao i otmice i premlaćivanja Đ.O.

Povezane vijesti: 

MUP RS uhapsio tri osobe nakon krvave pljačke u Nikšiću, objavljen snimak hapšenja

Banjalučki sud pritvorio dvojicu zbog krvave pljačke u Nikšiću

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije