Hronika

Banjalučanin uhapšen zbog prevara stočara u Odžaku

Banjalučanin uhapšen zbog prevara stočara u Odžaku
Foto: Pexels/Ilustracija | Banjalučanin uhapšen zbog prevara stočara u Odžaku

BANJALUKA - Dalibor Ćurlik iz Banjaluke koji je više puta prijavljivan tužilaštvu zbog prevara stočara, uhapšen je u Banjaluci jer je policija u Odžaku pokrenula istragu protiv njega zbog počinjenog krivičnog djela prevara, saznaju "Nezavisne".

Kako saznajemo juče oko 15.30 časova uhapsila ga je banjalučka policija postupajući po aktu Policijske uprave Odžak.

"Lice D.K. je predato policijskim službenicima Policijske uprave Odžak", naveli su iz PU Banjaluka. 

Takođe saznajemo da je policiji u Odžaku prijavljen Ćurlik upravo zbog prevara za bikove vrijedne 38.000 KM koje nije isplatio.

Kako smo ranije pisali, Okružno javno Tužilaštvo  u Banjaluci ima u radu tri predmeta protiv Ćurlika i Saše Kisina a nedavno ih je i policija u Gradišci prijavila tužilaštvu da su od jednog domaćina uzeli sedam bikova za koje mu nikad nisu isplatili 24.000 KM.

Kako nam je ranije  ispričao Stanoje D. u septembru prošle godine bio je žrtva ovih prevaranata za koje tvrdi da su mu ostali dužni 5.000 maraka za bika i svinje.

"Ćurlik je nekako došao do mog broja telefona jer imam farmu na Manjači. Dogovorili smo prodaju bika i nekoliko svinja, a za životinje koje je odveo dao mi je račun i rekao je da će uplatiti za 10 dana, ali taj novac mi nikad nije uplaćen", rekao je ovaj prevareni domaćin.

Kako je rekao,  došla su trojica muškaraca za koje je kasnije saznao i da su se dvojica lažno predstavili, a Ćurlik mu je ostavio svoj broj koji je kasnije ugasio. Kada je shvatio da neće dobiti svoj novac slučaj je prijavio policiji.

"Prijavio sam Ćurlika, koji inače radi sa Kisinom, jer kao imaju neku firmu. Priveden je  ali i pušten, a meni je rečeno da nemam osnove za tužbu. Imam ja taj račun koji mi je dao, jer kad odjavljujem bikove, moram imati uplatnicu. Međutim,  on tvrdi da je on meni platio 5.000 za bika i svinje", rekao je izrevoltirani farmer.

Kako nam je ispričao nakon što nije uspio civilizovano, pravdu je potražio lično jer je imao namjeru fizički da se obračuna sa prevarantom koji uzima novac od poštenih ljudi.

"Rekao sam i policiji da ću ja njega sam naći, iako su mi rekli da ću onda i ja biti priveden, ali neka ću. Našao sam ja njega, ali mi je utek'o", ispričao je ranije naš sagovornik.

Smatra da je u pitanju organizovana grupa koja se bogati na prevarama poštenih ljudi koji vrijedno rade i žive od toga.

Inače i u slučaju prevare  iz Gradiške,  za koju su takođe osumnjičini njih dvojica domaćinu je bio izdat račun kada su preuzeli bikove, obećavajući da će to platiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije