Hronika

Banjalučaninu novčana kazna: Vilama udario traktoristu koji mu je radio na njivi

Banjalučaninu novčana kazna: Vilama udario traktoristu koji mu je radio na njivi
Foto: Arhiva | Banjalučaninu novčana kazna: Vilama udario traktoristu koji mu je radio na njivi

BANJALUKA- Osnovni sud u Banjaluci osudio je M.D. iz tog grada na novčanu kaznu od 1.500 maraka jer je nakon prijetnji željeznim vilama udario D.D. koji je bio na traktoru.

Prema presudi sve se desilo 20. septembra 2019. godine, oko 18.15 časova ispred njegove kuće, kada je prišao oštećenom D.D. koji je sjedio u svom traktoru, pa nakon prijetnji zamahnuo željeznim vilama prema njemu, ali  je D.D. kako bi se zaštitio, postavio ruku pa je ga je udario u šaku.

M.D. je dužan platiti kaznu u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, kao i troškove krivičnog postupka od 330 maraka.

Inače, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ga je teretilo za tjelesnu povredu, a na ročištu radi izjašnjenja o krivici optuženi je negirao krivicu.

Na glavnom pretresu oštećeni D.D. je ispričao da je par dana prije kritičnog dana kod optuženog radio silažu na njivi  traktorom, a kada mu je nestalo goriva optuženi ga  je verbalno napao i pitao zbog čega je došao da radi kod njega ako nema čim.

On je otišao kući, a nakon par dana se vratio traktorom kod M.D. kako bi uzeo svoju prikolicu koja je tu ostala.

Ispričao je da mu je optuženi M.D. prvo psovao djecu i govorio mu da će ga ubiti i da izađe iz dvorišta, a u ruci držao vile kojim ga udario po ruci.

Svjedok D. D. rekao je da je traktor na kojem je bio imao kabinu ali da na njoj nije bilo zadnje šajbe, te ga je udario kroz otvor vilama i da se rukom štitio od udarca.

Nakon toga javio se ljekaru kako bi mu bila  pružena medicinska pomoć.

Sud je na osnovu sih dokaza zaključio da je optuženi, bio  uračunljiv, da je djelo počinio sa direktnim umišljajem, te nije utvrdio niti olakšavajuće niti otežavajuće okolnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije