Hronika

Banjalučanka osuđena na 54 mjeseca za ubistvo bivšeg partnera

Banjalučanka osuđena na 54 mjeseca za ubistvo bivšeg partnera
Foto: Dragan Sladojević/Arhiva | Banjalučanka osuđena na 54 mjeseca za ubistvo bivšeg partnera

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci prihvatio je sporazum o priznanju krivice te Milicu Diljević (31) iz ovog grada osudio na četiri i po godine zatvora za ubistvo svog bivšeg partnera Zvonimira Stefanovića zvanog Švabo (53).

Sudija Dragan Uletilović je obrazložio da je kazna adekvatna, da je Diljevićeva neosuđivana, kao i da je događaju prethodio dugogodišnji verbalni i fizički sukob, te da je bila žrtva nasilja u porodici koje je prijavljivala, piše Mondo.

Bila je optužena da je djelo počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti i usljed dugogodišnje upotrebe alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci.

Prema optužnici Diljevićeva je Stefanovića usmrtila 4. februara ove godine u stanu na osmom spratu zgrade  u Beogradskoj ulici u Banjaluci. Diljevićeva je tu živjela kao podstanar, a sa njom je kobnog dana bio Stefanović. Kako stoji u optužnici, ubistvu je prethodila svađa, a potom i fizički sukob između optužene i žrtve.

Navodi se da je sa stola uzela nož oštrice dužine 12 centimetara i Stefanovića ubola u desnu stranu grudnog koša te mu je nanijela teške i po život opasne povrede. Stefanović je preminuo na mjestu zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije