Hronika

Banjalučanku seksom ucjenjivao za posao

Banjalučanku seksom ucjenjivao za posao
Banjalučanku seksom ucjenjivao za posao

BANJALUKA - Nenad Berić (34) iz Banjaluke uhapšen je u utorak u Banjaluci zbog sumnje da je sugrađanku ucijenio seksualnim uslugama u zamjenu za posao.

Uhapsili su ga pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka, a osumnjičen je da je ovo krivično djelo počinio 4. marta.

Policija je, postupajući po prijavi Banjalučanke, u koordinaciji s Okružnim tužilaštvom, sprovela istragu, saslušala veći broj svjedoka, te prikupila dokaze da je osumnjičeni od nje, nakon što je pozvala broj telefona iz oglasa radi pronalaženja posla, tražio seksualne usluge uz garanciju da će poslije toga dobiti posao.

"Žena je, u nadi da će pronaći posao, pozvala broj koji je vidjela u oglasima, a u kojem su tražene radnice različitih profila. Javila joj se ženska osoba, koja joj je rekla kako je plata odlična, ali da prvo mora da se javi gazdi i da s njim 'spava'", saznajemo iz dobro upućenog izvora u ovom slučaju.

Kako nam je otkrio izvor, nakon što je pozvala Berića, kazao je kako je u gužvi te kako ima nekoliko stotina "kandidatkinja" za posao koje čekaju da s njim podijele postelju.

Kako smo saznali, ova žena nije bila jedina koja je umalo nasjela na ovu nemoralnu ponudu, jer je posao "preko kreveta" ponuđen desetinama Banjalučanki.

Berić je i odranije poznat policiji po prevarama i malverzacijama, lažnom predstavljanju kao i uznemiravanju.

U avgustu 2013. godine uhapšen je jer je nekoliko mjeseci koristio nevažeću legitimaciju radnika u Vladi RS i predstavljao se kao službenik državne bezbjednosti RS, što je zloupotrijebio kako bi pratio bivšu ljubavnicu.

S njim su tada u akciji kodnog naziva "Trojka" uhapšena još dvojica Banjalučana zbog sumnje da su planirali da je poliju sonom kiselinom, a Berić je od tada u javnosti dobio nadimak Bera Kiselina.

Hapšenje je uslijedilo nekoliko momenata prije nego što je ovaj trio realizovao svoje namjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije