Hronika

Banjalučka policija oduzela helikopter, tri osobe uhapšene

Banjalučka policija oduzela helikopter, tri osobe uhapšene
Foto: Ilustracija | Banjalučka policija oduzela helikopter, tri osobe uhapšene

BANJALUKA - Pripadnici PU Banjaluka uhapsili su tri osobe u akciji "Parma 2", usmjerenoj na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog i privrednog kriminala. U akciji su zaplijenjeni brojni predmeti koji se dovode u vezu s izvršnjem krivičnih djela, a među njima je i jedan helikopter.

Uhapšeni su G.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela "Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompijuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka", "Ugrožavanje sigurnosti", "Utaja", "Prevara", "Falsifikovanje isprave", te osoba inicijala M.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela 2Falsifikovanje isprave", "Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja" i "Neovlašteno pružanje medicinskih usluga".

"Naime, G.R. se sumnjiči da je u maju 2020 godine neovlašteno pristupio fejsbuk nalogu oštećenog lica te predstavljajući se kao oštećeni, uputio prijetnje po život i tijelo policijskim službenicima PU Banjaluka. Takođe, postoje osnovi sumnje da je G.R. prodao vozilo marke mercedes ML koje mu je bilo povjereno na čuvanje, trećem licu, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000KM. U toku 2017. godine G.R. je falsifikovao ljekarske nalaze u kojem mu je konstatovano teško zdravstveno oboljenje, te je iste u dva navrata dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banja Luka, tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija", naveli su u saopštenju iz banjalučke Policijske uprave.

M.R. se sumnjiči da je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakultata u Sarajevu na svoje ime po kojoj je stekla zvanje master/magistar stomatoloških nauka.

"Na osnovu diplome, M.R. je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017. godine u Banjaluci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge", dodaje se u saopštenju.

U okviru ovih aktivnosti uhapšena je i osoba S.S, a u saopštenju se ne navodi zbog čega.

U toku je pretres na pet lokacija na području Grada Banjaluka koje koriste osumnjičena lica.

"Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, sim kartica kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela. U sklopu akcije pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je falsifikovana dokumetacija za isti", kažu u saopšštenju iz PU Banjaluka.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog Suda Banjaluka.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije