Hronika

Banjalučka policija pratila krvavog pljačkaša iz Slavonskog Broda (Foto)

Banjalučka policija pratila krvavog pljačkaša iz Slavonskog Broda (Foto)
Banjalučka policija pratila krvavog pljačkaša iz Slavonskog Broda (Foto)

SLAVONSKI BROD, BANJALUKA - Pljačkaš koji je u četvrtak popodne teško ranjen nakon pljačke banke u Slavonskom Brodu je Andrija Kljajić, okorjeli razbojnik kojeg je banjalučka policija intenzivno pratila od februara ove godine.

Izvor "Nezavisnih" blizak banjalučkoj policiji potvrdio je u petak da je Kljajić bio pod budnik okom policije u posljednja tri mjeseca kada se sa djevojkom doselio u Banjaluku i iznajmio stan u Ulici Stepe Stepanovića 177, u banjalučkom naselju Starčevica.

Inspektori CJB Banjaluka u petak su pretresli stan na prvom spratu u zgradi, u kojem je boravio Kljajić. Niko od stanara u pomenutoj zgradi, niti zaposlenih u obližnjim lokalima nije, kako su naveli, pretpostavio da im u neposrednom komšiluku živi okorjeli kriminalac, s kojim su povezana i mnoga do danas nerasvijetljena teška krivična djela.

Podsjetimo, Kljajić je ranjen u četvrtak oko podneva prilikom izlaska iz Poslovnice Privredne banke u centru Slavonskog Broda, koju je opljačkao sa, zasad, nepoznatim saučesnikom, a koji je skuterom uspio pobjeći nakon pljačke.

Izvor "Nezavisnih" potvrdio je da se Kljajić u februaru doselio u Banjaluku sa djevojkom iz Dervente.

"Pratili smo ga cijelo vrijeme, jer smo znali da se radi o okorjelom razbojniku", potvrdio je izvor blizak policiji.

Pljačka

Kljajić je sa saučesnikom uletio u Poslovnicu Privredne banke u centru Slavonskog Broda

Naš izvor je otkrio i da je banjalučka policija tačno dva časa prije krvave pljačke u Slavonskom Brodu, kako su je prozvali hrvatski mediji, poslala dojavu kolegama u Hrvatskoj da je Kljajić prešao državnu granicu BiH i Hrvatske i ušao u ovaj grad.

Ostalo je poznato - nekoliko trenutaka nakon ulaska u Slavonski Brod Kljajić je sa saučesnikom uletio u Poslovnicu Privredne banke u centru grada.

Nakon upada dvojica razbojnika su razoružala zaštitare u banci i od službenica pokupili veću sumu novca. Prilikom izlaska dvojica razbojnika, koji su bili naoružani pištoljima, naletjeli su na policijsku patrolu i uslijedila je pucnjava, nalik na akcione filmove.

U razmjeni vatre s policijom Kljajić je ranjen, a njegov saučesnik je odbacio vreću s novcem, skočio na skuter i pobjegao između obližnjih zgrada.

Nakon pljačke, policija sa dugim cijevima držala je u blokadi Slavonski Brod, ali odbjegli saučesnik nije uhvaćen. Teško ranjeni Kljajić se nalazi u bolnici u Slavonskom Brodu.

Slučaj iz Dubrava

Izvor "Nezavisnih" blizak banjalučkoj policiji potvrdio je da Andriju Kljajića dovode i u vezu s nerasvijetljenom pljačkom Poslovnice Folks banke u zagrebačkom naselju Dubrava u decembru prošle godine.

Tada je razbojnik tokom pljačke ubio zaštitara D.K. i pobjegao s plijenom od nekoliko desetina hiljada evra. Iako je hrvatska policija objavila fotografije razbojnika čiji se lik gotovo vidio, on do danas nije uhapšen. Samo mjesec nakon ove krvave pljačke, Kljajić se "skrasio" u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije