Hronika

Banjalučka policija pucala na bjegunca

Banjalučka policija pucala na bjegunca
Foto: N.N. | Banjalučka policija pucala na bjegunca

BANJALUKA - Banjalučka policija uhapsila je S.R. zbog vožnje u pijanom stanju i napada na policijske službenike, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 1.1.2020. godine u 22.40 časova slobode su lišili lice inicijala S.R. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'napad na službeno lice u vršenju službene radnje'", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su policijski službenici zaustavili i kontrolisali vozilo kojim je upravljao S.R. te nakon izvršene kontrole i alkotestiranja, istom je saopšteno da je uhapšen zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Nakon toga je isti je odbio izdato naređenje policijskih službenika te sjeo u svoje vozilo, dao se u bjeg, te naglim startovanjem vozila napao policijskog službenika, udarajući ga vratima vozila, te vozilom krenuo prema drugom policijskom službenika u namjeri da im ugrozi živote

"Takođe, prilikom navedene radnje isti je ugrozio život pješaka koji su se zatekli u blizini navedenog događaja. Istom radnjom S.R. je ugrozio i druge učesnike u saobraćaju", saopšteno je iz policije.

U cilju zaštite svog života i života drugih lica policijski službenik je upotrijebio vatreno oružje prema vozilu.

Prilikom navedenog događaja policijski službenik je zadobio tjelesne povrede, te mu je na UKC RS ukazana ljekarska pomoć, a S.R. je neposredno nakon bjega uhapšen u blizini lica mjesta.

Nad njim je u toku kriminalistička obrada.

O navedenom je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da policijski službenici preduzmu sve neophodne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije