Hronika

Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice

Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice
Foto: Jojo Hasilla/Pixabay | Banjalučka policija upozorila na lažne novčanice

BANJALUKA - Nakon što su otkriveni Slovenci S.M.T.K. i A.O. koji su osumnjičeni da su na više lokacija puštali u oticaj lažne novčanice od 200 evra, banjalučka policija uputila je apel građanima da budu oprezni prilikom prometovanja gotovim novcem.

"Policijska uprava Banjaluka, upućuje apel građanima na oprez prilikom prometovanja gotovim novcem, te da u slučaju da posumnjaju da je novčanica neispravna, odnosno krivotvorena isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122", navode iz PU Banjaluka.

Naime, Policijska uprava Banjaluka, dostavila je Tužilaštvu BiH, izvještaj u vezi sa  prijavama da su nepoznate osobe početkom aprila na području Banjaluke, u opticaj stavile novčanicu u apoenu od 200 evra, za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je krivotvorena.

Utvrđeno je da se u vezu s prijavom mogu dovesti S.M.T.K. i A.O. državljani Slovenije, koji su 11. aprila uhapšeni u Kotor Varošu zbog sumnje da su počinili krivična djela krivotvorenje novca na području Doboja.

Oni su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije