Hronika

Banjalučki biznismeni VIP klijenti prostitutki

Banjalučki biznismeni VIP klijenti prostitutki
Banjalučki biznismeni VIP klijenti prostitutki

BANJALUKA - Poznati banjalučki biznismeni Mirko R., Nenad L. i Milan I. bili su glavni VIP klijenti djevojaka koje su se prostituisale po hotelima, vikendicama i stanovima u Banjaluci, prenosi Glas Srpske.

Detalje afere, koja je 2012. godine potresla Banjaluku, opisala je jedna od djevojaka koje su godinama za novac pružale seksualne usluge.

"Glas Srpske" je u posjedu njenog iskaza koji je dala specijalnim tužiocima koji su vodili istragu.

Prema njenom svjedočenju, glavna karika u lancu prostitucije bio je Milan I. – vlasnik jedne banjalučke picerije.

"Milana I. sam upoznala prije otprilike dvije i po godine. Sjećam se da mi je prišao prilikom našeg prvog susreta i naručio mi piće. Narednih dana smo se vidjeli još nekoliko puta. Tada sam bila maloljetna", ispričala je M. P, čiji je identitet poznat redakciji "Glasa Srpske", a koja je iskaz tužiocima dala 9. oktobra 2012. godine.

Već poslije nekoliko susreta, kako je posvjedočila, Milan I. joj je predložio da stupe u intimne odnose, prenosi Glas Srpske.

"Pristala sam, mada mi se on fizički nije sviđao, a bio je i mnogo stariji od mene. Uradila sam to isključivo zbog novca. Nakon toga smo se povremeno viđali. Sa njim sam u tom periodu imala seksualne odnose uglavnom u njegovom BMW-u. Jednom smo bili u hotelu u centru Banjaluke, a jednom i u stanu u Kordunaškoj ulici", kazala je ona.

Istražiocima je ispričala da je Milan I. ubrzo počinje upoznavati sa svojim prijateljima.

"Od njegovih prijatelja sa kojima me je on upoznavao znam Nenada L, vlasnika benzinske pumpe, ali sa njim nisam spavala, mada mi je, kada smo se našli u Banjaluci, dao određeni iznos novca. Znam i Mirka R, sjećam se da sam s njim bila nekoliko puta i s njim me je takođe povezao Milan. Sa njim sam se nalazila u jednom stanu na Starčevici. Sad ne mogu da se sjetim drugih imena. Tokom susreta sa Milanom on bi meni povremeno govorio da ima velike prijatelje i predložio mi da spavam sa njima. Ja bih mu govorila da ću to uraditi za određeni novčani iznos, to je od 100 evra pa naviše", kazala je ona navodeći da nije bila uvijek ista cijena.

Ispričala je da je Milan I. prijateljima davao njen broj telefona kako bi se dogovorili gdje će se sresti.

"Milanu nisam davala nikakav procenat od onoga što sam zarađivala, a nije mi poznato da li je on sa tim ljudima imao neki dogovor u pogledu novca", rekla je M.P.

Prema njenom svjedočenju, u lancu prostitucije bile su i izvjesne Sara, Julija, Jelena i Slađana, a neke od njih upoznala je preko Milana I.

"Milan je i sa njima sarađivao na identičan način kao i sa mnom. To sam čula od njih samih, to mi je i Milan rekao, a i više puta sam bila prisutna kada bi se on sa njima dogovarao o takvim stvarima oko pronalaženja klijenata", kazala je istražiocima, a prenosi "Glas Srpske".

Orgije u vili

Iako su djevojke najčešće pojedinačno imale seksualne odnose sa ovom trojkom, jednom prilikom su svi zajedno otišli na imanje Mirka R.

"Jednom prilikom smo u dogovoru sa Milanom, Sara, Julija, Milan i ja sjeli u njegovo auto i odvezli se, mislim u mjesto Jablan, gdje Mirko R. ima vilu sa bazenom. Tu su bili i Mirko R. i Nenad L. Sjećam se da su tom prilikom Sara i Julija imale odnose sa Milanom i Nenadom, dok je Mirko htio da bude sa mnom, ali ja te večeri to nisam htjela. Sjećam se da je te večeri Milan platio Sari i Juliji određenu svotu novca, dok meni nije plaćeno ništa, jer nisam ni sa kim ni bila", kazala je M. P.

Ona je ispričala da se nakon dogovora sa Milanom sa njegovim prijateljima i poznanicima viđala uglavnom po hotelima.

"Inače poznajem recepcionere u ova dva hotela. Miki i Mišo su takođe znali čime se bavim i zvali su me kada su imali klijente za mene. To se u slučaju obojice njih događalo dosta puta. Sistem je bio sličan kao i kod Milana, oni mene pozovu telefonom i kažu mi da ima zainteresovan mušterija, pitaju kada sam slobodna i da li ću preuzeti posao, pa ako ja pristanem onda bi mi rekli da u određeno vrijeme dođem u hotel i potom me upućivali u neku od slobodnih soba. I Miki i Mišo su svaki put od novčanog iznosa koji sam preuzimala od klijenata u sobama uzimali sebi dio koji je uvijek bio 20 evra po klijentu. Meni nije poznato da li se recepcioneri i Milan I. poznaju i da li su sarađivali. Sa Milanom sam radila posebno, a posebno sa svakim recepcionerom. Što se tiče klijenata sa kojima su me povezivali recepcioneri, to su uglavnom bili ljudi koji nisu odavde. Sjećam se Volfganga koji stanuje u hotelu. S njim sam bila u više navrata i on mi je plaćao za usluge, ali smo se na kraju posvađali", otkrila je M.P. navodeći da je sa njima poslije nekoliko mjeseci prekinula saradnju nakon što je odlučila da se više ne bavi tim "poslom".

Ispričala je da se sa Milanom I. posljednji put čula 7. jula 2012. i rekla mu da je odlučila da promijeni život, ali da je došlo do svađe, jer je on imao klijente za nju. Recepcionarima je, kako je kazala, poslala poruku da je više ne zovu, a jedan od njih joj se zahvalio - "Dobro, hvala na dosadašnjoj saradnji".

Sarajevo i Umag

Djevojke su se prostituisale i van Banjaluke, a M.P. je istražiocima opisala odlaske u Sarajevo i Umag u Hrvatskoj.

"Sa Sarom sam bila jedan dan u Sarajevu u nekom hotelu. Sjećam se da smo bili sa dvojicom ljudi. Jednom prilikom Milan me pitao da li bih išla u Umag kod nekog njegovog prijatelja za koga se kasnije ispostavilo da se zove Đulijano i Italijan je. S njim sam provela nekoliko dana u njegovoj kući. U jednom trenutku je izletio i rekao da su prije mene kod njega bile Sara i Julija. Sa Đulijanom sam možda samo jednom imala odnos, a više smo vrijeme proveli u pričanju i druženju. Prije polaska za Banjaluku Đulijano mi je dao 500 evra i rekao: 'Evo ti, ovo ti je za put'", ispričala je M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije