Hronika

Banjalučki taksista državljane Turske odvezao pljačkašima "na noge"

Banjalučki taksista državljane Turske odvezao pljačkašima "na noge"
Foto: Ilustracija | Banjalučki taksista državljane Turske odvezao pljačkašima "na noge"

PRIJEDOR - Prijedorska policija uhapsila je K.M. (35), K.M. (28), K.Lj. (30) i I.M. iz Prijedora, te B.M. (23) iz Novog Grada i G.D. (41) iz Banjaluke, zbog sumnje da su opljačkali turske državljane T.A, A.Y, A.I.C. i A.S.

Naime, kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor, uhapšeni G.D. je osumnjičen da je u nedjelju u večernjim časovima, svojim taksi vozilom, prevezao oštećena lica iz Banjaluke na područje Omarske, grad Prijedor, gdje ih je dalje preuzelo lice B.M..

"B.M. ih potom svojim motornim vozilom prevozi do mjesta Previja, grad Prijedor. Dolaskom na planirano mjesto, K.M., K.M., K.Lj. i I.M. čekaju oštećene, te im uz upotrebu sile i pod prijetnjom, a sve u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, uzimaju torbe sa odjećom, novčanike sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od 2.000 evra, dva mobilna telefona i ručni sat", navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Po naredbi Okružnih sudova u Prijedoru i Banjaluci, policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres stana i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičena lica, te tom prilikom pronašli i oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

"Od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor, Sektora kriminalističke policije, a pod nadzorom okružnog javnog tužioca OJT Prijedor, preduzete su i druge operativno-taktičke i istražne mjere i radnje, a sve u cilju kompletiranja i dokumetovanja predmeta. Sva osumnjičena lica su, zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo 'Razbojništvo' sprovedena dežurnom okružnom tužiocu OJT Prijedor na dalje postupanje", zaključuje prijedorska policija u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije