Hronika

Banjaluka: Maloljetnik divljao autom, oduzeto mu vozilo

Banjaluka: Maloljetnik divljao autom, oduzeto mu vozilo
Foto: Dražan Pozderović | Banjaluka: Maloljetnik divljao autom, oduzeto mu vozilo

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su sinoć oko 21.20 časova zaustavili vozilo volkswagen, koje je divljalo u ulici Slatinska u Banjaluci, a kojim je upravljao maloljetnik.

Nakon toga su pozvali roditelja maloljetnika, i zbog počinjenog prekršaja oduzeli navedeno vozilo.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, policajci su prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, zaustavili i kontrolisali vozača koji je vozio volkswagen, a koji je uočen kako vrši nasilničku vožnju u ulici Slatinska u Banjaluci.

"Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozilom upravlja maloljetno lice iz Banjaluke. O navedenom je obaviješten roditelj maloljetnika u čijem prisustvu je predmetno vozilo uz potvrdu oduzeto. Protiv maloljetnog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a protiv vlasnika vozila slijedi pokretanje prekršajnog nalog zbog počinjenog prekršaja", navode iz PU Banjaluka

O svemu navedenom obaviješten je Centar za socijalni rad Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, kao i O dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije