Hronika

Benedi Đukanović Bendža uhapšen četiri godine poslije pljačke

Benedi Đukanović Bendža uhapšen četiri godine poslije pljačke
Foto: Ilustracija | Benedi Đukanović Bendža uhapšen četiri godine poslije pljačke

BANJALUKA - Stari policijski znanac Benedi Đukanović Bendžo (40) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je 22. maja 2013. godine ukrao auto u Prijedoru, odvezao se u Ključ pa opljačkao zlataru "Sarajka", odakle je ukraden zlatni nakit i novac, ukupne vrijednosti 55.000 maraka.

To razbojništvo izvedeno je usred bijela dana, odnosno u 10.30, kada je maskirani bandit pretukao pištoljem po glavi vlasnicu zlatare Rasemu Šabić.

Tada je jedan od pljačkaša ušao u radnju, dok je njegov, najmanje jedan, saučesnik čekao ispred objekta. Uspjeli su pokupiti plijen.

Pljačkaši, kako je već poznato, potom su pobjegli prema Mrkonjić Gradu. Policija je banditima napravila klopku, ali su oni u Čađavici skrenuli prema Manjači te u Stričićima pucali ka policajcima. Auto je pronađen napušten u mjestu Lakići, nedaleko od Stričića.

Navodeći inicijale Đukanovića, iz MUPa RS je saopšteno da su ga juče u Banjaluci uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a sumnjiče ga da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe izveo nekoliko krivičnih djela, kako u RS, tako i u FBiH.

U sklopu jučerašnje akcije, pretreseno je više lokacija u Banjaluci, a Đukanović će biti predat Kantonalnom tužilaštvu USK.

On je stranice novina punio i ranije pa je tako u jesen 2008. godine objavljeno da je srpska policija uhapsila njega i još dvojicu muškaraca zbog sumnje da su pripremali likvidaciju muškarca iz suparničke kriminalne grupe, prethodno obezbijedivši veću količinu eksploziva i oružja.

U Srbiju su, kako je tada objavljeno, krijumčarili oružje i eksplozivne naprave ustaljenim kanalima, uglavnom iz BiH, nakon čega su dio prodavali kriminalcima, a drugi namijenili za likvidacije.

Kod uhapšenih su tada pronađena dva kilograma plastičnog eksploziva, koji je trebalo da bude postavljen ispod automobila mete.

"Ubistvo je trebalo da bude izvedeno u momentu kada meta sjedne u automobil", saopštio je tada MUP Srbije.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije