Hronika

Benjamin Ćosović predat tužilaštvu

Benjamin Ćosović predat tužilaštvu
Foto: N.N. | Benjamin Ćosović predat tužilaštvu

BANJALUKA - Dvadesetdvogodišnji Benjamin Ćosović iz Tešnja koji je osumnjičen za napad na dobojske policajce, nakon ispitivanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske predat je, uz izvještaj, Republičkom javnom tužilaštvu na dalje postupanje, rekla je Srni portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

Ona je istakla da je Ćosović osumnjičen za pomoć počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela pokušaj teškog ubistva i krivičnog djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Tojagićeva je naglasila da će tužilac Republičkog javnog tužilaštva nakon ispitivanja Ćosovića odlučiti da li će izdati prijedlog za određivanje mjere pritvora za ovo lice.

Ćosović je u petak, 9. marta, u dobojskom naselju Miljkovac zajedno sa Mustafom Hasanbašićem iz Tešnja pucao na policajce. Potom je došlo do fizičkog obračuna dvojice Tešanjaca sa dobojskim policajcima pri čemu je jedan policajac teže povrijeđen, a drugi lakše.

Policajci su uspjeli da savladaju Ćosovića, koji je, takođe, zadobio povrede, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu, dok je Hasanbašić pobjegao, ali je, nakon višečasovne potjere, uhapšen kod Maglaja.

Ćosović je, nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć, 10. marta pokušao da pobjegne kroz prozor iz dobojske Bolnice, u čemu je spriječen.

On je do danas bio na liječenju u Bolnici, nakon čega je prevezen u Policijsku upravu Banjaluka, a potom u Republičko javno tužilaštvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije