Hronika

Bh. državljanin i troje Britanaca uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Bh. državljanin i troje Britanaca uhapšeni zbog krijumčarenja migranata
Foto: Ilustracija | Bh. državljanin i troje Britanaca uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik juče su spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla na području Zvornika, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ilegalne migrante krijumčario u vozilu Kia. Vozilo je imalo različite nepripadajuće bh. nacionalne oznake.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s službenicima Granične policije BiH izjavili su da dolaze iz Iraka. Među krijumčarenim migrantima ima i maloljetnih lica.

"Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'krijumčarenje ljudi0, bh. državljanin je lišen slobode i protiv njega ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj. Krijumčareni ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje", saopšteno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Ripač, spriječeno je krijumčarenje državljanina Pakistana, koji je bio sakriven i pokriven dekom između prednjeg i zadnjeg sjedišta u vozilu Tojota, nacionalnih oznaka Velike Britanije. Vozilom je upravljao državljanin Velike Britanije, a s njim u vozilu se nalazilo još dvoje državljana Velike Britanije.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, troje državljana Velike Britanije je uhapšeno i, uz izvještaj o krivičnom djelu "krijumčarenje ljudi", predato Tužilaštvu BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije