Hronika

Bh. prevarant osuđen zbog 30.000 franaka, zabranjen mu ulazak u Švajcarsku

Bh. prevarant osuđen zbog 30.000 franaka, zabranjen mu ulazak u Švajcarsku
Foto: Sora Shimazaki/Pexels | Bh. prevarant osuđen zbog 30.000 franaka, zabranjen mu ulazak u Švajcarsku

TAFERS – Državljanin Bosne i Hercegovine (35) osuđen je u okružnom sudu okruga Sense, švajcarskog kantona Fribur jer je preko komercijalne onlajn platforme prevario 56 kupaca za 30.000 franaka.

On je osuđen na uslovnu kaznu i narednih pet godina ne smije ući u Švajcarsku.

Naime, kako su ranije prenijeli švajcarski mediji, riječ je o suđenju u odsustvu, jer optuženi trenutno živi u Njemačkoj, ali je posredno, preko svog advokata, priznao sve što mu se stavlja na teret.

Naime, on je optužen da je prodavao robu koju nikada nije isporučio, te se stoga tereti za komercijalnu onlajn prevaru. Sve se dešavalo u periodu između 2019. i 2021. godine kada je putem internet platformi Tutti.ch ili Anibis.ch oglašavao robu koju nikada nije isporučio, prenosi freiburger-nachrichten.ch.

Kupcima bi davao lažne adrese kao garanciju da avansno uplate robu. Roba koju je reklamirao su uglavnom bile poklon kartice, vaučeri i elektronski uređaji. Navodi se da je optuženi na ovaj način prevario ukupno 56 ljudi za skoro 30.000 franaka.

Njegov advokat Ruven Briger se na početku suđenja pozvao na pismeno priznanje svog klijenta u kojem on u potpunosti priznaje sve tačke optužnice. U tom priznanju je rekao da mu je samo bitno da se sve što prije završi, s obzirom da on u Njemačkoj ima novi život i stabilnu budućnost.

„On sada ima novi život u Nemačkoj i žali zbog postupaka koji su nanijeli štetu njegovu budućnost“, rekao je tokom suđenja njegov advokat Briger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije