Hronika

Bilans masovne tuče u Sarajevu: Uhapšene tri osobe

Bilans masovne tuče u Sarajevu: Uhapšene tri osobe
Foto: N.N. | Bilans masovne tuče u Sarajevu: Uhapšene tri osobe

SARAJEVO – Povodom sinoćnje masovne tuče u garaži šoping centra u centru sarajeva, danas su se još jednom oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policijska uprava Centar obaviještena je sinoć u 21,15 časova da je u ulici Vrbanja, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između više lica.

Izlaskom na teren policijski službenici su ustanovili da je grupa od više NN lica, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavili putničko motorno vozilo „Fiat Stilo“ i podesnim predmetima oštetili predmetno vozilo, a potom fizički napali četiri osobe u vozilu.

Licima A.V. i E.B. iz Sarajeva su konstatovane lakše tjelesne povrede, lice B.V. je odbio ljekarsku pomoć, a S.M. nije imao tjelesnih povreda.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikovao kao krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe.

Radeći na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i lišili slobode tri osobe, i to: A.K., rođen 1999. godine u Sarajevu, A.T., rođen 1992. godine u Zagrebu i J.H., rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije