Hronika

Bilčaru 14 godina za ubistvo Milovanovića

Bilčaru 14 godina za ubistvo Milovanovića
Foto: Jelena Đurđević | Bilčaru 14 godina za ubistvo Milovanovića
Ljiljana Radić

BANJALUKA – Goran Bilčar (29) iz Laktaša osuđen je na 14 godina za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice kojem je 18. oktobra prošle godine zabio šrafciger u glavu kod banjalučkog parka "Kupusište", javlja novinarka "Nezavisnih".

Presudu mu je danas u banjalučkom Okružnom sudu izrekla Snježana Kudrić.

Zbog učešća u tuči Banjalučanin Marko Mihajlović (27), Bilčarev prijatelj osuđen je na dvije godine dok su  Dubičani Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21), Milovanovićevi prijatelji  zbog učešća u tuči osuđeni na po 1,5 godinu.

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, Ðenadije i Borovčanina sa druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine u banjalučkom parku "Kupusište".

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio, a zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo.

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u slepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.

Milan Milovanović, otac nastradalog mladića, rekao je da je očekivao veću kaznu i najavio žalbu. I Miljkan Pucar, branilac Borovčanina takođe je najavio žalbu jer smatra da je kazna njegovom branjeniku prestroga. Izricanju presude nije prisustvovao Bilčarev branilac kao ni Đenadija i njegov branilac.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Budinormalanipraviselud

Jel ubio? Jeste! Pa sta onda ocete majku vam jebem? Dozivotna!

Zoxi

Trebalo je Pane Gavric da sudi on je strucnjak za komplikovane predmete.

Nezavisna Srpska

Ovaj debil da je bio pametan ,popio bi poslije ubistva litru rakije. Ne bi dobio ni 5 godina robije ... Ja suda i qrca i govana od pravosuđa

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije