Hronika

Bivša radnica Rektorata osumnjičena za pronevjeru

Bivša radnica Rektorata osumnjičena za pronevjeru
Foto: N.N. | Bivša radnica Rektorata osumnjičena za pronevjeru

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova RS podnijelo je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.R. zbog sumnje da je oštetila Univerzitet u Banjaluci za 74.835,75 KM.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Milici Rajić, sada već bivšoj službenici Rektorata Univerziteta u Banjaluci. 

Kako je navedeno, ona je osumnjičena da je počinila krivično djelo pronevjera.

"Lice je osumnjičeno da je navedenim krivičnim djelom oštetila Univerzitet u Banjaluci, a za sebe pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 74.835,75 KM", saopšteno je juče iz MUP-a RS.

Podsjećanja radi, a kako su mediji ranije objavili, nesavjesna službenica je duži period skidala sredstva s računa organizacionih jedinica Univerziteta.

Prema nekim tvrdnjama, najviše su oštećeni Prirodno-matematički fakultet i Akademija umjetnosti, jer je ona s računa Rektorata na svoj račun preusmjerila novac namijenjen tim visokoškolskim ustanovama.

Kako je tada objavljeno,  čak se pričalo da je nesavjesna službenica u dva navrata vraćala novac i to sume od po dvadesetak hiljada maraka.

Kako su tada rekli u Rektoratu, odmah po saznanjima dobijenim od nadležnih službi Univerziteta da je radnica osumnjičena da je zloupotrijebila finansijska sredstva Univerziteta pokrenut je postupak u skladu s odredbama Pravilnika o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije