Hronika

Bivši direktor apoteke radnici isplatio 13 plata za nerad

Bivši direktor apoteke radnici isplatio 13 plata za nerad
Foto: N.N. | Bivši direktor apoteke radnici isplatio 13 plata za nerad

​DOBOJ - Vedran Mitrović (37), nekadašnji direktor JZU Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" u Doboju, prvo je zaposlio Adrijanu Radovanović (32), a zatim joj isplaćivao platu tokom trinaest mjeseci iako se ona nijednom nije pojavila na svom radnom mjestu, koje je u zvaničnoj evidenciji bilo zavedeno kao magistar farmacije.

To je otkriveno tokom istrage koja je okončana podnošenjem izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv Mitrovića i Radovanovićeve zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju Policijske uprave Doboj, u kojem su navedeni inicijali Mitrovića i Radovanovićeve, stoji da je bivši direktor apoteke od sredine marta 2017. pa do kraja aprila 2018. godine kao odgovorno lice apoteke iskoristio svoj službeni položaj ili ovlaštenja da odlučuje o pojedinim pravima radnika.

"U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi licu A.R., naredio je da se ista vodi u evidencijama o prisustvu radnika, te da se istoj obračunava i isplati plata i druge naknade, prilikom čega A.R. nije dolazila niti obavljala svoje radne obaveze", navode u dobojskoj policiji.

To je skupo koštalo apoteku, koja je tada već grcala u velikim finansijskim problemima, pa je za plate i doprinose radnice koja na svoje radno mjesto nije ni zavirila potrošila oko 34.470 KM.

Radovanovićevu sumnjiče da je u namjeri da sebi ostvari protivpravnu imovinsku korist potpisala sve pojedinačne mjesečne evidencije o prisustvu radnika na poslu u apoteci "Jovan Jovanović Zmaj".  

"Znala je da je pomenuta evidencija neistinitog sadržaja. Licu A.R. je u navedenom periodu u neto iznosu isplaćeno ukupno oko 20.480 KM", saopšteno je iz ovdašnje policije.

Osim što je zaposlio i plaćao radnicu koja nije dolazila na posao, Vedran Mitrović je od početka oktobra do kraja decembra 2017. godine natovario apoteci dodatni problem, nabavljao je robu koju apoteka nije mogla da proda.

"U namjeri da sebi i drugom licu pribavi protivpravnu imovinsku korist od privrednog društva iz Novog Grada je kupio robu za apoteku u iznosu od 217.000 KM, čime je znatno povećao zalihe, a što je dovelo do blokade računa od strane privrednog društva iz Bijeljine radi naplate potraživanja u većem iznosu", kažu u dobojskoj policiji.

Nekada najuspješnije gradsko preduzeće Apoteka "Jovan Jovanović Zmaj" je odlukom odbornika 16. jula prošle godine otišla u likvidaciju, a vlasnik njenog ekskluzivnog poslovnog prostora postao je grad Doboj.

Strateški partner, firma iz Kozluka, tada je preuzela sve prispjele obaveze, radnike, robu i dugove, ali i Adrijanu Radovanović, koja je navodno zatim postala direktorka te nove apoteke. Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Radovanovićevom kako bismo čuli njen komentar o izvještaju iz policije.

Vedrana Mitrovića su 30. aprila odbornici Skupštine grada imenovali za v.d. direktora Centra za socijalni rad. Ni s njim juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije